keresés a weboldalon

Polgáravatás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Polgáravatás

2009 április 29 - szerda
1995 óta avatja jelképesen polgárrá a város végzős diákjait dr. Gyimesi Endre polgármester. A színpadi produkciókkal egybekötött polgár-avatásnak a Dísz tér adott otthont. Az eseménynek sztárvendége is volt: Kovács Ákos dalszerző, előadóművész köszöntötte a fiatalokat. A zenész Ákos 40+1 turnéjának promóciója miatt tartózkodott a városban, s a polgármester vendégeként ellátogatott a rendezvényre.

Az idei tanévben 1100 diák érettségizik, s 606-an tesznek szakmai vizsgát. A polgármester elmondta, hogy a város és a megye számít a fiatalok tudására és munkaerejére, bár tisztában vele, hogy sokan az ország vagy a világ más pontjain lelnek majd otthonra. Fontosak azonban a gyökerek, s az a tudat, hogy Zalába bármikor visszatérhetnek, mert szülőföld várja őket.

Gyimesi arra buzdított a fiatalokat, hogy merjenek álmodni, de legyenek tisztában azzal is, hogy az álmokat csak kemény és következetes munkával lehet megvalósítani. Polgárnak lenni több felelősséggel jár, mint joggal – köszöntötte a felavatott diákokat Ákos, aki gyorsan hozzátette: nem szeretne „felnőttes dumát nyomni”, ezért inkább a férfi és a nő vágyainak különbözőségéről anekdotázott.

Megjegyezte azt is, hogy a mostani 40-esek kölcsönbe kapták ezt a világot, amit majd a mai fiataloknak kell továbbadniuk. De addig még van idő, s nem kell a felnőtté válással annyira sietni: inkább használják ki a diákok a fiatalság adta lehetőségeket.

A ceremónia után került sor az országos tanulmányi és sport- és egyéb versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákok jutalmazására. A városi Díszteremben 7 zalaegerszegi középiskolából összesen 68 tanuló elismerést.

(Zala-Lap, P. P.)

Tartalom megosztása: