keresés a weboldalon

Mikor „megtörténik a dal”

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mikor „megtörténik a dal”

2009 április 29 - szerda
Az Egerszeg Fesztivál felvezetéseként, május 9-én nagyszabású koncerttel készül Ákos Zalaegerszegre. A dalszerző- énekes a Sportcsarnokban ad estet, mely az Ákos 40+1 koncertsorozat részét képezi. Egyszeri, ritka alkalom lesz a koncert, ugyanis ezzel

A zenész a polgármesteri hivatalban – többek között dr. Gyimesi Endre polgármester és Gyutai Csaba alpolgármester jelenlétében – tájékoztatta a sajtót az idei turné részleteiről. Mint mondta az anyag tulajdonképpen a tavalyi Ákos 40 aktualizált változata. A művész tavaly két jeles évfordulót is ünnepelt: 40 éves lett, és 20 éve lépett először színpadra. Idén ezt az összegző produkciót öntötte zenésztársaival új formába.

A Sportcsarnokbeli koncert színházas atmoszférát teremt; a közel háromórás műsort két részletben láthatja és hallhatja a közönség. Az első részben a „katartikus csend” lesz úr, a szünet után viszont „lazítanak a szmokingon”, s egy tombolósabb party várja a rajongókat.

A repertoáron áthangszerelt, zongoraközpontú dalok nyújtanak igazi csemegét, de más meglepetések is lesznek. Néhány dal eredeti terjedelemben szólal majd meg, ám egyvelegek, „átszövődések” is színesítik a gazdag zenei anyagot. Ákos elárulta: a koncerten hallható lesz két teljesen új feldolgozás, és egy új szám, a Gumicukor.

Ahogy azt a közönség már megszokhatta, az előadó most is komoly technikával – fény- hanghatásokkal és egyéb színpadi elemekkel – készül. „Nincs kompromisszum” – mondta, ő csak egyféle módon tud és hajlandó játszani, bármelyik pontjára is menjen az országnak. Zalaegerszegre amúgy szívesen jön vissza; szinte az összes lemezét bemutatta az itteni közönségnek.

A belépőjegy mellé a vendégek egy ingyen CD-t kapnak, mely máshol nem kerül kereskedelmi forgalomba: ezen többek között Ákos 40 koncertfelvételek hallhatóak, illetve egy régi Bonanza Banzai szám (Nem ér semmit a dal) átirata. A művész 20 évnyi zenélés után még most is azt tartja a legnagyobb sikernek, ha a színpadról lenézve látja, hogy „valakiben megtörténik a dal”, vagyis ha sikerül katarzist kiváltania a közönségből.

(Zala-Lap, P. P.)

Tartalom megosztása: