keresés a weboldalon

Vetítésre felkészülni!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vetítésre felkészülni!

2009 április 18 - szombat
Ötödik alkalommal rendezi meg a Zalaegerszegi Televízió a Göcsej Filmszemlét április 24-25-én a zalaegerszegi Ady moziban. Az érdeklődők változatos programra számíthatnak, hiszen az ország különböző szegleteiből, sőt határainkon túlról is érkeztek filmek. A szemlére kisjátékfilm, dokumentumfilm és vírusfilm-mobilfilm kategóriában nevezhettek az alkotók.

Több mint 50 versenyfilm már biztosan közönség elé kerül az V. Göcsej Filmszemlén. A pályázati felhívásra ezúttal is szép számmal jöttek filmek szerte az országból, többek között Budapestről, Székesfehérvárról, Szentendréről, Szadáról, Debrecenből, Szegedről, Szentesről, Balatonboglárról, Siófokról, Pécsről, Győrből, Kisbabotról, Kapuvárról, Sopronból, Szombathelyről, Nagykanizsáról, Zsiráról egyaránt.

Örömünkre szolgál továbbá, hogy az V. Göcsej Filmszemle híre határainkon túlra is eljutott, mivel Romániából és Szerbiából is küldtek filmet kolozsvári, marosvásárhelyi, valamint magyarkanizsai alkotók. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy idén két napos lesz a rendezvény, a filmvetítések mellett technikai bemutató és szakmai előadások is színesítik a programot.

A technikai bemutatón a kameráktól kezdve az utómunka berendezésekig különböző eszközökkel találkozhat a közönség a Rexfilm Kft. jóvoltából. A szemle első napján, április 24-én délután 14 órától kezdik el vetíteni a filmeket, közben 18 órától a Zalaegerszegi Televízió KultúRandevú című műsora élőben jelentkezik a helyszínről.

A modern technikai berendezéseket felvonultató bemutatóval párhuzamosan a filmszemle második napján, április 25-én neves szakemberek tartanak előadást. Havasi János, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetője a Magyar Televízió és az amatőr filmesek kapcsolatáról fog beszélni.

A helyi televíziók jelenéről, jövőjéről, valamint az amatőr filmesekkel történő együttműködési lehetőségekről Széles Tamás, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke tart előadást.

A West-Pannon Audiovizuális Klaszter szerepéről, a régió televízióinak együttműködési lehetőségeiről, az amatőr filmesekkel való együttműködésről pedig Váradi Gábor, a West Pannon Audiovizuális Klaszter elnöke számol be a hallgatóságnak.

Ezután a klaszter bővítés ünnepélyes pillanatai következnek, hiszen az alapító tagok (REVITA TV, Szombathelyi TV, Zalaegerszegi TV, Keszthely TV, Kanizsa TV) aláírása mellé újabb Nyugat-dunántúli televíziók vezetőinek aláírása kerül a csatlakozó okiratra.

A filmszemle ideje alatt az amatőr alkotóknak lehetőségük lesz kötetlen beszélgetést folytatni az előadókkal, a régióból érkező televíziók vezetőivel, valamint a zsűri tagjaival, Halmy György filmrendezővel és Dr. Murai Andrással, a NYME SEK Bölcsészettudományi kar Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetőjével is.

Ezen kívül a szervezők egy különleges meglepetéssel is készülnek, a rendezvényre ellátogatók ingyenes, ruhában történő stresszoldó-relax ülő masszázson vehetnek rész. A jelenlegi több mint 15 órányi anyag végigülése közben bizonyára mindenkinek jólesik majd egy kis masszázs.

Április 25-én délelőtt 9 órától folytatódik a vetítés, közben a nyugat-dunántúli helyi televíziók képviselői együttműködési megállapodást írnak alá a West Pannon Audiovizuális Klaszterrel.

Az eredményhirdetésre április 25-én délután 14 órakor kerül sor. A zsűri a három – dokumentumfilm, játékfilm, vírusfilm/mobilfilm – kategória első, második és harmadik helyezettjének járó pénzdíjakat, valamint további különdíjakat oszt ki.

Tartalom megosztása: