keresés a weboldalon

Tovább az 5. helyért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tovább az 5. helyért

2009 április 18 - szombat
Zala Volán ZTE – Szolnoki NKK 65-58 (12-16, 16-9, 20-13, 17-20) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 5-8. helyért, 3. összecsapás. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: dr. Páli, Téczely.

Zala Volán ZTE: Szélesy (12/3), Hersics (2(, Varga Zs. (4), Takács (11), Horváth Zs. (12). Csere: Ambrus (7/3), Rasheed (13/3), Szalay, Pungor (4/3), Johnson. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnoki NKK: Darida (4), Djelmis (9/3), Hegedűs (10/6), Boskovics (14/6), Serbán (6). Csere: Rubold (8/6), Zele (3), Sonyák (4). Mb. edző: Kmézics Zorán.

Pontatlan dobásokkal kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a vendégek 4-0-ra vezettek. Az egerszegi lányok ugyan egyenlítettek, azonban a vendégek továbbra is ponterősebbek voltak, s végig vezetve nyerték az első negyedet.

A folytatásban továbbra is gyengélkedett a Zala Volán ZTE, sőt a játékrész elején Ambrus 3 labdát is eladott. Szerencsére a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt a negyed közepén a hazaiak védekezése feljavult, s így fordítani tudtak.

A nagyszünet után Takács triplája volt a jeladás az egerszegi lányok számára, hogy a támadásban is fel kell javulniuk, ha meg akarják nyerni a számukra oly fontos mérkőzést. Ezután a szolnokiak zónára álltak át, amely egy ideig nem ízlett a hazaiaknak.

A 25. perctől Rasheed pontjaival azonban fokozatosan elhúzott a Zala Volán ZTE, 10 pontra nőtt a különbség. A befejező játékrészben többször is egészpályás letámadásra jött ki a szolnoki csapat, kulcsjátékosuk, Boskovics is ponterőssé vált.

A 35. percben 4 pontra csökkent a két csapat között a különbség (53-49). Ekkor azonban Rasheed, a hazaiak legjobbja bdobott egy triplát, s bár fél perc múlva kipontozódott, a szolnokiak támadásban nem tudtak újítani. Így végül Szélesy pontjaival biztossá vált az egerszegi siker, ami azt is jelenti, hogy az 5. helyért mérkőzhet a Zala Volán ZTE.

Vélemények

Kmézics Zorán, a Szolnoki NKK mb. edzője: – A Zala Volán ZTE megérdemelten nyert, mert sokkal jobban védekezett és akarta a győzelmet.

Bencze Tamás, a Zala Volán ZTE vezetőedzője: – Az első perctől az utolsóig nagy akarással, koncentráltan játszottunk. Megérdemeltük a győzelmet, de nem állunk meg: igyekszünk megszerezni az 5. helyet.

Rasheed Rita, a Zala Volán ZTE játékosa: – Örülök, hogy jó játékommal hozzájárulhattam a csapat sikeréhez. Sajnos, a végén kipontozódtam, de a lányok nélkülem is tartották az előnyt. Szerintem a BSE lesz az ellenfelünk az 5. helyért, igyekszünk őket is megtréfálni.

Tartalom megosztása: