keresés a weboldalon

Küzdelmes mérkőzésen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Küzdelmes mérkőzésen

2009 április 12 - vasárnap
Zala Volán ZTE – Szolnoki NKK 68-63 (21-14, 10-14, 14-9, 23-26) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 5-8. helyért. 1. mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv: Forrai, Sabáli.

Zala Volán ZTE: Szalay (5/3), Rasheed (4), Szélesy (20/12), Ambrus (3/3), Horváth Zs.(20). Csere: Pungor (2), Varga Zs. (6), Takács (8/6), Hersics. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnoki NKK: Darida (9), Djelmis (6), Serbán (6), Hegedűs (12), Boskovics (16/12). Csere: Zele (8/6), Sonyák (4), Szabó, Rubold (2). Vezetőedző: Kmézics Zorán.

A vendégek kezdtek jobban, de aztán két triplának is köszönhetően a hazaiak a 4. percben már 10-4-re vezettek. Egy időkérés után azonban a szolnokiak felzárkóztak, de végül az egerszegiek ismét pár ponttal elhúztak. A második játékrész rosszul kezdődött a hazaiak számára, sokkal harcosabb volt ekkor a vendégcsapat. Csak Horváth Zs. palánk alatti jó teljesítményének volt köszönhető, hogy vendégek csak egyenlítettek (28-28).

Végül azonban a befejezés előtt 4 másodperccel Szélesy triplája azt jelentette, hogy a hazaiak előnnyel vonulhattak pihenőre. A szünet után továbbra sem találta a ritmust a Zala Volán ZTE, s a Szolnok a 34. percben átvette a vezetést (47-49). Ekkor riadót fújt a hazai csapat s előbb egy Szélesy triplával egyenlített, majd visszavette a vezetést.

A befejezés előtt egy perccel 62-59, fél perccel később pedig egy szolnoki labdaeladást követően 66-61-re módosult a mérkőzés állása. Ezután még estek kosarak, de a különbség már nem változott. A Zala Volán ZTE egy küzdelmes mérkőzésen erősen közepes játékkal, Horváth Zs. és Szélesy kitünő teljesítményének köszönhetően kicsikarta a győzelmet.

Értékelés: Bencze Tamás, a Zala Volán ZTE vezetőedzője: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ennek megfelelően fordulatos, izgalmas találkozót játszottunk. Végig vezettünk, de a figyelmünk egyetlen pillanatra sem lankadhatott, mert a megszerzett előnyünk pillanatok alatt elolvadt. Remélem, hogy két mérkőzésen dől el a párharc.

Horváth Zsófia, a Zala Volán ZTE játékosa: Végig éreztem az erőt a csapatban és biztos voltam a győzelmünkben. Két agresszív center ellen kellett küzdenem a palánk alatt. Véleményem szerint az döntött a javunkra, hogy a jól dobó Boskovicsot és az irányító Djelmist a mérkőzés nagy részében sikerült semlegesítenünk. Győzni megyünk Szolnokra.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: