keresés a weboldalon

Rendhagyó szerenád

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendhagyó szerenád

2009 április 12 - vasárnap
Rendhagyó szerenádra indultak a jelenlegi és a rég elballagott diákok, hogy köszöntsék Horváthné Sümegi Mária tanítónőt, aki egyéniségéhez illően, a költészet napján ünnepli idén éppen szép kerek születésnapját.

A meglepetés műsort a kolléganő, Mikóné Kocsis Éva szervezte, bevonva a hálás diákokat, akiket immár 18 éve tanít a páros a gyermekközpontú Humanisztikus Kooperatív Tanulási módszerrel az Eötvös-iskolában.

A tanulók csoportos munkájára építő, társas és érzelmi tanítást, konfliktuskezelést is adó, biztonságos környezetben, kiszámítható szabályrendszer alapján dolgozó módszer tantervének kidolgozásában is részt vett a két gyakorló pedagógus, akiknél egymásnak adják a kilincset a tanulni vágyó kollégák határon innen és túl.

Az ünnepen jelen volt Nyakasné Túri Klára, akiben egyik legjobb barátját és példaképét tiszteli az ünnepelt, illetve néhány szülő is. A diákok egy napsütötte parkban furulya és énekszóval, verssel, virágcsokor és bonbon áradattal és egy időt álló papírtortával köszöntötték szép lelkű tanítójukat, akitől a legfontosabbat, igaz emberséget, őszinte szeretetet tanulhattak.

„És amit elém őszintén tudtál tenni Merni őszintének lenni Meglátni az értéket Tartani a mértéket Megragadni minden emberben Az emberséget És merni hangozni a véleményünk És vállalni azt is amitől félünk És megtanítottál magamat is tisztelni Magamban is az embert észrevenni” /Keszthelyi Mangó Gabriella/

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: