keresés a weboldalon

Findusz, Mona Lisa és a tavaszi erdő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Findusz, Mona Lisa és a tavaszi erdő

2009 április 08 - szerda
A budapesti Diadal Úti Általános Iskola a tavalyi Svédületes utazás folytatásaként újabb pályázatot írt ki óvodás és alsó tagozatos gyermekek részére. Az idén egy svéd gyermekmese főszereplőjét, Findusz macskát tették a fókuszba, őt kellett Magyarországon rajzos formában vendégül látni a pályázóknak.

Közel 800 alkotás érkezett, köztük az Eötvös-iskola diákjainak munkái is, mely közül három, Léránt Kata 1. osztályos (felkészítő Németh Ottóné), Pénzes Patrik 4. osztályos (felkészítő Nemes Gyuláné) és Böröcz Gábor szintén negyedik osztályos (felkészítő Horváthné Sümegi Mária), a díjazottak közé került.

A jutalmukat a budapesti Millenáris Parkban, ahol a rajzokat kiállítják, vehetik át április 25-én. Nemcsak tárgyi ajándékot kapnak majd, hanem egy nagyszerű élményt, két órás hajóutat, ahol is találkozhatnak a mese szerzőjével, Sven Nordqvist-tal is.

A Zala Megyei Vadászkamara és a Diana Vadászhölgy Klub megyei rajzpályázatot hirdetett az „Állatok élete tavasszal” címmel. A korcsoportok szerinti értékelés során az első és második osztályosok közül Varga Viven, az Eötvös-iskola elsőse munkáját ítélte legjobbnak a zsűri.

A kislány felkészítője, Németh Ottóné igazgatóhelyettes, tanító elmondta, nagyon hálás volt a téma, szívesen rajzoltak a gyerekek és szatyornyi ajándékkal térhettek haza az ünnepélyes eredményhirdetésről.

A József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegén, a „Megmutatom magam” kiállítás sorozat keretében is egy eötvösös kisdiák munkáit lehet megcsodálni. A másodikas Pinczés Patrik főként kedvelt témájából, a „Vízivilágot” ábrázoló képekből válogatott, de rajzai között Botticelli Vénusz szültése és Leonardo da Vinci Mona Lisájának reprodukciója is látható.

A tehetséges szerző, aki közismert művész felmenőkkel büszkélkedhet H. Póka Emőke és Hadnagy György személyében, elmondta komolyabban kiscsoportos kora óta foglalkozik a rajzzal. E mellett gyakran hódol másik szenvedélyének, családi horgászatokon vesz részt, ez ihlette sellős képeit. Miközben (gyerek)pezsgős koccintásra várta a tárlat megnyitón résztvevő osztálytársait elmondta, szerinte az ő Mona Lisája jobb mint az eredeti.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: