keresés a weboldalon

Klímahét a Kölcseyben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Klímahét a Kölcseyben

2009 március 28 - szombat
A klímaváltozás, a környezetszennyezés és az egészséges életmód szerepelt a Kölcsey Ferenc Gimnázium „klímahét” programján március végén. A tavalyi évben érdemelte ki az intézmény az ökoiskola címet, mely jelzi az itt folyó nevelés egyik irányát. Ennek aktuális példája az említett rendezvény, mely a meteorológia világnapján vette kezdetét figyelemfelkeltő kiállítással, majd minden napra jutott egy-egy előadás, bemutató. A látottakból és hallottakból vetélkedő során adhattak számot a diákok, ahol mindhárom nevezett témakör terítékre került.

Nagy volt az érdeklődés a vetélkedés iránt, 15 csapat képviselte magát. A feladatsor Kádár Márton 11. évfolyamos diáknak köszönhető, aki az iskolai Clíma S.O.S. csoport tagjaként járatos a témában.

A feladatok között szerepelt teszt egyes kérdései utalnak is a teendőkre, ha belegondolunk, hogy egy csöpögő csap napi 25 liter vizet pazarol, vagy a készenléti üzemmódban lévő tévé az összes fogyasztás 45 százalékát használja el. Elvétve akadt jó hír is: egy fém üdítős doboz újrafeldolgozása során egy laptop 10 órás működéséhez szükséges energia takarítható meg.

A kiállítók között találhattuk az egész hetes program felelősének, dr. Fehérváryné Horváth Katalin tanárnőnek természetfotóit, bizarr ellenpárjaként pedig a diákok által gyűjtött hulladékok felhasználásával kreált alkotásokat.

Elszomorító prezentáció mutatta be a műanyag zacskók károsításait, de bíztató, hogy a diákok a szelektív gyűjtésben járatosnak mutatkoztak. Remélhetőleg a klímahét hatására tovább növekszik e nemzedék környezettudatossága.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: