keresés a weboldalon

Kétszeri hosszabbítás után

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kétszeri hosszabbítás után

2009 március 26 - csütörtök
Zalakerámia ZTE – Kaposvári KK 106-93 (18-15, 15-29, 18-18, 26-15, 12-12, 17-4) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1300 néző. V: Forrai, Tóth K., Sabáli.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (22/3), Wilson (15/3), Kámán (25/6), Jones (17), Helbich (4). Csere: Trepák (17/6), Gáspár (3/3), Simon L. (3/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Kaposvári KK: Kiss K. (5/3), Vojvoda (20/12), Welton (25/6), Juhos (7/3), Orosz (13). Csere: Dávid,, Marciulionis (12), Hoffmann (7/3), Kovács D. (2), Csirke (2). Vezetőedző: Krivacsevics Dragoljub.

Az rutinos idősebb és egészen fiatal játékosokból álló kaposvári csapat már a mérkőzés elején arra törekedett, lassítsa a játékot, hogy a Zalakerámia ZTE ne tudja alkalmazni a gyors, lerohanásokra épülő játékát. A hazai oldalon már az első játékrészben sem jöttek be a dobások, de ekkor még a vendégek sem voltak magabiztosak a támadásban. Így, ha csikorogva is, de a Zalakerámia ZTE vezetett az első negyed után.

A zalaiak a folytatásban sem találták a ritmust, 8 perc alatt mindössze négy pontot dobtak. A kaposváriak szép csendben elhúztak, a 15. percben már 22-30 volt az állás. A nagy szünetben sokan találgatták, hogy a hazai csapat tud-e fordítani. Sajnos, Völgyi Péter tanítványai továbbra is gyengélkedtek, pontatlanul dobtak – főleg a hárompontosak nem jöttek be. Így a somogyiak előnye ugyan nem növekedett de állandósult 10 pont körüli előnyük.

A befejező játékrészben egy ideig még a vendégek irányítottak, már 13 ponttal is vezettek, amikor Kámán és a többiek feléledtek. Egy perc volt hátra, amikor a Zalakerámia ZTE hosszú idő után ismét vezetett (74-73). 19 másodperccel a vége előtt a vendégek vezettek két ponttal, az egerszegiek azonban egyenlítettek, sőt, Kámán Tamás két büntetőt dobhatott.

Az elsőt bedobta, a másodikat ugyanúgy, mint az Albacomp ellen, a gyűrű tövére dobta, hogy ne legyen ideje a vendégeknek támadást vezetni és kosárra dobni. Forrai játékvezető szerint azonban ekkor Trepák szabálytalankodott és az egykori egerszegi Hoffmann két büntetőhöz jutott. Az egyiket bedobta, a másikat nem, így következhetett a hosszabbítás.

Hinnant és Kámán kosatrai révén már győztesnek látszott a hazai csapat, azonban az egerszegi irányító labdát vesztett, s a vendégek kiegyenlítettek. Így következett a második hosszabbítás. Az utolsó öt percben a kaposváriaktól több kulcsjátékos már kipontozódott, így a Zalakerámia ZTE végül 13 ponttal győzött, de a mutatott játék alapján igazán csak a győzelemnek örülhetett.

Értékelés

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Végig kiélezett küzdelemben, a 4. negyedben mutatott jó játékunknak köszönhetően kiegyenlítettünk, majd a hosszabbításban megnyertük a számunkra oly fontos találkozót.

Krivacsevics Dragoljub, a Kaposvári KK vezetőedzője: – Ez már zsinórban a 6. mérkőzésünk volt, amelyben győzelemre álltunk, mégis vesztettünk. Most nagyon-nagyon közel álltunk a sikerhez, mégsem sikerült. Játékosaimnak azonban teljes szívből gratutálok.

Simon László, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nem becsültük le a Kaposvárt az Albacomp elleni bravúrunkat követően sem, sajnos nem játszottunk jól. Az erkölcsi győzelem a vendégeké, de a pályán elért siker a miénk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: