keresés a weboldalon

A megye legjobb matekosai

Zalaegerszeg címer
Hírek

A megye legjobb matekosai

2009 március 17 - kedd
A megye hat városában lebonyolított Zrínyi Ilona és a Gordiusz matematika verseny általános és középiskolai résztvevői közül a legjobbak vehették át díjaikat a megyei forduló végén a zalaegerszegi Dózsa-tagiskolában.

A szponzori felajánlásoknak volt köszönhető a verseny lebonyolítása csakúgy mint az adható elismerő ajándékok. A díjkiosztás több mint egy óráig tartott, mely során a legjobb csapatokat és egyéni indulókat, valamint a felkészítő pedagógusok munkáját értékelték, illetve számos különdíjat is kiosztottak.

Az immár 20. éve megrendezendő, anno Kecskemétről indult országos verseny idei statisztikájához tartozik, hogy közel 70 ezer tanuló vett részt határon innen és túl. Bár országosan nő a résztvevők száma, megyékben mérséklődni látszik az érdeklődés a megmérettetés iránt, az idén 1433 zalai indulót regisztráltak.

A csapatverseny első helyezettjei:
 3. évfolyam: Landorhegyi iskola (Zalaegerszeg)
 4. évfolyam: Eötvös iskola (Zalaegerszeg)
 5. évfolyam: Zrínyi gimnázium (Zalaegerszeg)
 6. évfolyam: Zrínyi gimnázium (Zalaegerszeg)
 7. évfolyam: Batthyány gimnázium (Nagykanizsa)
 8. évfolyam: Zrínyi gimnázium (Zalaegerszeg)
 9. évfolyam: Batthyány gimnázium (Nagykanizsa)
10. évfolyam: Batthyány gimnázium (Nagykanizsa)
11. évfolyam: Vajda János Gimnázium (Keszthely)
12. évfolyam: Batthyány gimnázium (Nagykanizsa)

Egyéniben a negyedik és a nyolcadik évfolyam esetében kizárólag zalaegerszegi diákok álltak a dobogóra. Az előbbiek, Kustán Bertalan (Eötvös), Kovács Péter (Ady) és Horváth Mirabel (Landorhegyi). Míg az utóbbiak, Gyenese Vivien, Kollarics Sándor és Salamon Dániel (mindannyian a Zrínyi-gimnáziumból).

A legeredményesebb általános iskolának immár hatodik éve a keszthelyi Egry József iskola bizonyult. Míg a régió legjobb négy osztályos gimnáziuma cím szintén a balatoni városba került, a Vajda János Gimnáziumba. Az április elején Kecskeméten rendezendő országos versenyre 13 zalai diák jutott tovább.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: