keresés a weboldalon

Országos döntőt rendez a Landorhegyi iskola

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos döntőt rendez a Landorhegyi iskola

2009 március 13 - péntek
Április 18- 19-én a Landorhegyi iskola lesz a házigazdája az Országos Kötélugró Diákolimpia döntőjének. A rendezés jogát a tárgyi feltételek mellett a több éves eredményes szakmai munkának köszönheti az intézmény, tudtuk meg Hajas Judit tanítónőtől, aki az említett sportágat oktatja az iskolában.

– A feltételek adottak, felújított tornacsarnokunk és öltözőink vannak, a lelátó 600 fő befogadására képes. A korábbi országos versenyeken, pedig minden alkalommal minimum a hatodik helyen végeztünk, ezzel pontokat gyűjtve az iskolának, gazdagítva annak eredményességét – mondta a testnevelés speciálkollégiummal rendelkező pedagógus, aki emellett nemzetközi kötélugró bíró is.

– Hány csapat várható?
– Mivel az iskolák büdzséje szegényes, előfordulhat, hogy néhány csoport anyagi okok miatt nem tud eljönni. Egyébként 12-20 csapat várható.

– Zalát kik képviselik?
– Nagykanizsáról és Zalaegerszegről vannak nevezők. A mi iskolánkból is, valamint a Speed Kötélugró Klub színeiben edző gyerekek, akik jelen esetben nem a klubot, hanem az iskolájukat képviselik majd. Április 4-én lesz Nagykanizsán a megyei döntő. Remélem, hogy a 24 fős versenyzői gárdánkból 1-2 csapatunk és egyéni versenyzőnk továbbjut majd.

– Nehéz ezt a sportot űzni?
– Nem, szabadidős tevékenységnek indult. De nagyon sok képességet (állóképesség, koncentráció, ritmusérzék, egyensúlyérzék) fejleszt, ezzel jó alap lehet más sportokhoz, például az ökölvíváshoz is.

– Fiúk is járnak edzésre?
– Vannak fiúk is, de a lányok kitartóbbak. Jelenleg 56 fővel edzünk.

– Vannak-e támogatók?
– Számos sportember tiszteli meg majd a rendezvényt. Felajánlásokat tettek már a szülők és nagyobb üzletek is.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: