keresés a weboldalon

Egy kosár döntötte el a továbbjutást

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy kosár döntötte el a továbbjutást

2009 március 08 - vasárnap
Falco Szova KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 86-84 (26-21, 18-17, 25-25, 17-21) Szombathely, 2200 néző. V: Bodnár, Bognár, Makovsky

Falco Szombathely: Kálmán (15/3), Hudson (20/12), Csirics (22/6), Perincsics (4), Horváth Z. (21/6). Csere: Vrsaljko (2), Lakatos, Borszéki (2). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Zalakerámia ZTE: Hinnant (17/12), Wilson (15/6), Kámán 12/6, Jones (15/3), Helbich (17). Csere: Simon, Trepák (4), Tóth Á. (4). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, a játékrész hajrájában a hazaiak voltak valamivel magabiztosabbak, így pár pontos előnyre tettek szert. A folytatásban is jól tartotta magát az egerszegi csapat, támadásban és védekezésben is összeszedett volt. A nagy szünet után a hazaiak zónavédekezése megzavarta az egerszegieket, de szerencsére gyorsan megtalálták az ellenszert és továbbra is nyílt volt a továbbjutás.

A befejező játékrészben szoros küzdelmet vívott a két csapat, ugyan volt, hogy a hazaiak 6 ponttal elhúztak, de a vendégek kiegyenlítettek. A hajrában a vasiak jobban dobták a büntetőket, végülis ez döntötte el a továbbjutást. Hinnant az utolsó pillanatokban büntetőket dobhatott, de csak az egyiket sikerült bedobnia, igy a Falco jutott tovább 174-173-as összesítéssel.

Vélemények

Szrecsko Szekulovics, a Falco Szova KC Szombathely vezetőedzője: – Görcsösen játszottunk, Perincsics kiválása után a zónánk sem működött. Lényegében egy labda döntötte el a meccset és a továbbjutást is. Gratulálok a csapatomnak!

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Mindkét gárda sokat hibázott, ettől függetlenül közönségszórakoztató mérkőzés alakult ki, melyen a szerencsésebb győzött és jutott tovább.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – A mérkőzés előtt kevesen hitték, hogy nyílttá tudjuk tenni a továbbjutást. Mi is csak lelkünk mélyén bizakodtunk, de nem sok hiányzott hozzá.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: