keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Történelmi vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Történelmi vetélkedő

2009 február 17 - kedd
A Deák Ferenc Megyei Könyvtár, a levéltárral, Göcseji Múzeummal és a megyei önkormányzattal közösen történelmi vetélkedőt hirdet Zala megye középiskolásai számára, a „Zala megye 1000 éves” rendezvénysorozat keretében. Téma a megye ezeréves története, hagyományai, természeti értékei; az első írásos említéstől 1009-től kezdve. Itt Zala még Kolon (Colon) néven szerepelt.

A „Kolontól Zaláig” című vetélkedő 3 fordulós lesz, melyből kettőt írásban kell teljesíteni. A két forduló eredményeit értékelve, a legjobb 12 csapat részvételével rendezik meg a döntőt, 2009. április 24-én Zalaegerszegen. A vetélkedő első fordulója a jelentkezési lap kitöltéséből és csapatnév-választásból áll, melyet értékelnek (határidő február 16.

A könyvtár címére vagy e-mail címére lehet elküldeni.); a forduló második szakaszában a versenyzőknek el kell készíteni a csapat logóját, s iskolájuk történetét (power-point formátumban, maximum 20 képkockában, legfeljebb 5 MB terjedelemben; beküldési határidő február 28. Ezt szintén postai úton, e-mailben vagy CD-lemezen lehet elküldeni a könyvtárba.)

A második fordulóban egy rejtvényfüzetet várnak a diákoktól, Zala megye történetéből, hagyományaiból, természeti értékeiből. (A beküldési határidő március 30.)

Az áprilisi harmadik fordulóban lesz maga a történelmi vetélkedő az I-II. forduló összesített eredményei alapján továbbjutó legjobb 12 csapat számára. A felkészüléshez szakirodalmat is ajánlanak a szervezők.

A részletekről felvilágosítás kérhető a Deák Ferenc Megyei Könyvtár vezetőinél: Kiss Gábor igazgatónál és Tóth Judit igazgatóhelyettesnél, a (92) 311-341-es telefonszámon. A könyvtár postai címe: 8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6., vagy 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 16. E-mail: info@dfmk.hu.

Tartalom megosztása: