keresés a weboldalon

Ganzos szülők és öregdiákok bálja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ganzos szülők és öregdiákok bálja

2009 február 17 - kedd
Tizenkettedik alapítványi bálját tartotta a zalaegerszegi Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskola. Hatodik éve rendezi közösen a székhely- és a tagiskola a jótékonysági estet, ahol bár a szórakozásé a főszerep, azért néhány szakmai kérdésről is szó esik, tekintettel a jelenlevő partnercégek képviselőire. Hagyományosan a szülőkkel ünnepelnek az öregdiákok és hozzátartozóik is, így a férje révén, Dávid Ibolya, az MDF elnöke is rendszeresen részt vesz az esten.

Szintén a kialakult szokásoknak megfelelően mutatják be a diákok zenés-táncos produkcióikat, amelyeket a tanulók által készített ruha és frizura bemutató tesz egyedivé. A jó hangulat kelléke a tanárokból alakult alkalmi tánckar fellépése.

De a pedagógusok közreműködtek a teríték kialakításában is, mely a háromfogásos menüt tette élvezetesebbé. Szintén dicséret illeti a terem díszítését, mely romantikus alaphangulatot adott. A talpalávalót pedig felajánlásból az iskola egyik technikai munkatársa szolgáltatja minden évben.

Az est bevezetőjében Baján Antal igazgató szólt az elmúlt évi munkáról, diáksikerekről és fejlesztésekről. Kiemelte, részben a jelenlévő cégek támogatásának, részben a szülői felajánlásoknak köszönhetők mindezek. A továbbiakban az intézmény csak a TISZK-en keresztül juthat támogatáshoz. Sajnálatos tényként könyvelte el, hogy a leromlott állagú iskolaépület felújítására nem sikerült pályázati pénzt nyerni.

A bál megnyitása Kiss Ferenc (MSZP) és Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselők (szintén öregdiákok) szívesen vállalt feladata volt. Ők az iskolára váró kihívásokról, az oktatás és az egyén felelősségéről szóltak röviden.

Buzogányné Fekti Erzsébet, a tagintézmény igazgatója elmondta, az idén is szép számmal érkeztek vendégek a bálra, melynek helyszíne éppen a nagy érdeklődés miatt a Kölcsey-gimnáziumban van. A tombolákat magánszemélyek, cégek és osztályok ajánlották fel. A tánc, pedig reggelig ki szokott tartani.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: