keresés a weboldalon

Szép kiejtéssel olvastak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szép kiejtéssel olvastak

2009 február 09 - hétfő
„Haza a hazán belül (…) Jellemet formáló és meghatározó a vállalása”, hangzott el többek között a közelmúltban a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola Munkácsy-tagiskolájának könyvtárában rendezett Kazinczy szépkiejtési verseny iskolai válogatóján. Az idézett részek a kötelező szövegből (Kiss Dénes: Teremtő anyanyelv), valók, melyet tudásuk és hazaszeretet-érzésük érettségének megfelelően igyekeztek felolvasni a diákok.

A szervezőket is meglepte a résztvevők nagy száma (20 tanuló) és lelkesedése, ahogyan szabadott választott műveikkel a magyar tanárok alkotta zsűri elé léptek. A kötelező szöveget már csak a legjobbnak ítélt diákok olvasták fel aztán. A kettő pontozásából született a végeredmény.

Első helyezett lett és ezzel továbbjutott a március eleji következő fordulóra Petánovics Nikolett (Ganz). Második helyen végzett, de a mezőnyből szintén kiemelkedett Farkas Viktória (Munkácsy). A harmadik díjazott Póka Veronika (Ganz).

Az összes résztvevő emléklapban, míg a dobogósok oklevélben és verses kötetben részesültek. Jó alkalom volt ez a verseny arra is, hogy a nyelv szépségeire érzékeny és arra fogékony diákok tehetségekre fény vetüljön. Rájuk jó okkal számítanak a későbbiekben a pedagógusok az iskolai rendezvények alkalmával.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: