keresés a weboldalon

Alapítványi segítséggel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapítványi segítséggel

2009 február 03 - kedd
Újabb nagyértékû eszközzel gazdagodott a zalaegerszegi megyei kórház az ISPITA Alapítvány támogatásának köszönhetõen. Ezúttal a pulmonológiai osztály 20 éves, elavult légzésfunkciós készülékét cserélték újra.

Az új gép 40 paraméteres tüdőfunkció-vizsgálatra alkalmas. Az új eszköz cserélhető, sterilizálható mérőfejjel ellátott, filterhasználatot nem igényel, mindez jelentõs költségmegtakarítással jár. Az alapgép mellett még két egység tartozik a mûszerhez, mellyel a tüdő reziduális térfogata, illetve a megyében diagnosztikai újdonságként a tüdő oxigénmegkötő képessége is mérhetővé válik.

Ez utóbbival nemcsak tüdő-, hanem autóimmun és kardiológiai betegségek is diagnosztizálhatók. A külső kórházban lévőlégzésfunkciós laboratóriumban évente 6500-7000 vizsgálatot végeznek. Ehhez nyújt nagy segítséget a közel 9,7 millió forint értékű eszköz. A támogatás jelentős összefogással valósult meg.

Dr. Kecskés Gábor, a kórház orvos-igazgatója elmondta, üröm, arról szólni, hogy 20 éves eszközök vannak a gyógyító intézményben, mindez mutatja, milyen kis lehetõség van a fejlesztésekre.

Dr. Tehenes Sándor osztályvezető főorvos (képünkön) a sajtó nyilvánossága előtt mutatta be az új műszer működését, egyben megköszönte a támogatást.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: