keresés a weboldalon

Francia diákok a Ganz-Munkácsyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Francia diákok a Ganz-Munkácsyban

2008 december 05 - péntek
Francia végzős autószerelő diákok töltöttek egy hónapos szakmai gyakorlatot Zalaegerszegen, a Ganz-Munkácsy Szakközépiskolával partnerségben. A Le Mans-i és a helyi iskola diákjainak a Leonardo Mobilitas program keretében immár harmadik alkalommal nyílt lehetősége a csereprogramra. A tíz vendégdiák helyi márkaszervizekben dolgozott, szabadidejükben pedig Zala és a környező megyék nevezetességeivel ismerkedtek, nem utolsó sorban baráti kapcsolatokra tettek szert az itteni diákokkal.

A program végén a város nevében dr. Gyimesi Endre polgármester könnyed hangvételű találkozó alkalmával búcsúzott a fiúktól, akik közül talán néhányan a Forma 1 szervizstábjához igazolnak majd, abbéli reményének hangot adva, hogy jó hírét viszik Zalának és Magyarországnak.

Baján Antal és Buzogányné Fekti Erzsébet a helyi iskola vezetői elmondták, elégedettek voltak a márkaszervizekben a vendégdiákok munkájával, kikapcsolódásként pedig kirándulást, sportolási lehetőségeket, kulturális vetélkedőt, fürdőzést kínáltak számukra.

Mivel a magyar és a francia diákok is angolt tanulnak az anyanyelvük mellett, sikerült kommunikálniuk, sőt így módjukban állt vegyes felállású csapatokkal versenyezni a diákönkormányzat által szervezett klubdélutánon. Az iskola vezetése további sikeres pályázatban bízva, már tervezi a jövő évi magyar látogatást Franciaországban.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: