keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kamerákat az autóbusz-állomásra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kamerákat az autóbusz-állomásra

2008 december 02 - kedd
Az önkormányzat oktatási és ifjúsági bizottságának elnöke, Balaicz Zoltán a decemberi bizottsági ülésen javasolni fogja, hogy átcsoportosítással biztosítsanak félmillió forintot a zalaegerszegi autóbusz-állomás kamerarendszerének kiépítésére. A térség önkormányzati képviselője azután döntött így, hogy több újságban is megjelent „etnikai alapon szerveződő, tizenévesekből verbuválódott, erőszakoskodó csoportok tartják rettegésben a megyeszékhelyen tanuló fiatalokat” a buszállomáson.

Balaicz Zoltán elmondta, fontosnak tartja a megelőzésben, az események dokumentálásában, rögzítésében nagy jelentőséggel bíró kamerarendszer felállítását, mellyel azonosítani lehet az elkövetőket és egyben bizonyítani a bűncselekmény tényét.

A javaslatról egyeztetett Zalatnai Lászlóval, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatójával, akivel megegyeztek abban, hogy a felajánlott összeget a cég kiegészíti és így valóban teljes körű lehet a rendszer felszerelése.

A rendőri vezetők – Tiborcz János megyei főkapitány és Kámán János városi kapitány – szintén pozitívan fogadták a kezdeményezést azzal, hogy a kritikus időszakokban fokozódni fog a rendőri jelenlét az autóbusz-állomáson és környékén.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: