keresés a weboldalon

30 éves jubileum az Eötvösben

Zalaegerszeg címer
Hírek

30 éves jubileum az Eötvösben

2008 november 16 - vasárnap
November 14-e az öröm és szokatlanságok jegyében telt a fennállásának 30. évét ünneplő zalaegerszegi Eötvös-iskolában. A diákok számára bizonyára a jókívánságokat tartalmazó lufik szélnek eresztése és az elmaradhatatlan tortaevés, a felnőtteknek a letűnt, de nem köddé vált évek felidézése – Mátyás király reneszánsz udvarába varázsolódva – marad meg sokáig az emlékezetben.

A harminc év pillanatait az archívumból előkeresett fotók, egykori és jelenlegi tanárok és diákok jelenléte, visszaemlékezései idézték meg a mini koncertté avanzsált ünnepi műsor keretében.

A tablókról elő lépő, megemberesedett diákok, mosolygó pedagógusok, méltóságukból mit sem vesztett egykori igazgatók, öt munkatárs, akik a kezdetektől itt dolgozva, tudnak mindent, amit tudni érdemes: vidám sztorikat, néhány fájdalmas emléket.

Vannak, akik nyomdokaikba lépő gyermekeik, unokáik révén élik át újra az iskolai élet izgalmait. Így többek között Takács Bernadett mestercukrász is, aki 1978-ban, az első elsős évfolyam tagjaként lépett be a későbbiekben sok változást megélt iskolába.

A jubileumra óriás tortát ajándékozott az azóta már cukrász olimpiát is megjárt egykori diák, melyet a volt és jelenlegi igazgatók (Horváth Dezső, Fodor Csilla, Braun Anna és Hanzséros Alajos) közösen szeltek fel. Hanzséros Alajost még egy „királyi” elismerő oklevél is illette az elmúlt 13 év munkájáért.

Közben talán landoltak már azok a lufik, melyet a 26 osztálynyi sivalkodó diák engedett útjára és az északi szél messzire röpített. A megtalálóknak, biztosan nagy öröm és meglepetés lesz a gyermeki jókívánságok olvasása, hiszen ezzel ismeretlenül is az ünnep részévé válnak. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: