keresés a weboldalon

Szeretetből ötös

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szeretetből ötös

2008 október 21 - kedd
Testvérkapcsolatot alakított ki a zalagerszegi fejlesztőközpont egyik csoportja és a Dózsa-iskola 4. b. osztályos diákjai. Az első találkozásra a napokban került sor.

Pethőné Kovács Beáta konduktor, tanító kezdeményezte a kapcsolat kialakítást, és ebben fiai tanítójában, Bödörné Szalay Csillában talált partnerre. A dózsásoknak nem ez volt az első alkalom, hogy sérült gyerekekkel töltötték együtt az időt. Tavaly a megyei könyvtár által szervezett 10 hónapos integrációs foglalkozásokon barátkoztak össze a Békeligeti iskolába járó diákokkal.

– Bíztam a gyerekek intelligenciájában, hogy el tudják fogadni a másságot, de azért beszélgettünk arról, hogy mi várható. Meglepően jól sikerült a találkozás, amit szeretnénk folytatni. Most hét diákunkkal jöttünk látogatóba, mivel a testvérosztályunk is hétfős. A tanév során azonban mindenkire sor kerül – mondta Bödörné Szalay Csilla, miközben a felnőttek örömmel konstatálták, milyen jól egymásra találtak a gyerekek. A szeretet szinte tapintható volt közöttük.

A dózsás diákok őszi hangulatú ajándékképeket készítettek, és kis műsorral készültek. Aztán körbejárták a fejlesztési központot, teáztak újdonsült barátaikkal, kis közös sétát tettek, majd a találkozás az integrált játszótéren ért véget. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: