keresés a weboldalon

Felolvasó délután a Munkácsyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felolvasó délután a Munkácsyban

2008 október 21 - kedd
A reneszánsz év és az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja alkalmából felolvasó délutánt tartottak a Munkácsy-szakiskolában. A rendezvény részeként a diákok által készített rajzokból, korhű ruhákból és kötetekből kiállítást nyitottak. Emellett reneszánsztánc- és etikett-bemutatóval, valamint „hamuba sült” pogácsával is várták a Mátyás mesék felolvasására vállalkozó, zömében kilencedikes tanulókat, és az őket kísérő pedagógusokat.

Detrichné Kiss Zsuzsanna könyvtáros elmondta, szeretnének rendszert kialakítani az effajta együttlétekből, amellyel a könyvtár és az olvasás megszerettetése a szándékuk. Egyébként rendhagyó történelemóráknak és filmklubnak is helyt adnak. Nincs panasz a könyvtárhasználati versenyeken való részvételre sem, az utóbbi két évben a Ganz-iskola tanulóival közösen alkotott csapatuk nyerte meg a városi versenyt.

– Bízom benne, hogy néhány diákot sikerül megnyerni az olvasásnak, mert az internetezés nem pótolhatja azt. Tizenöt éve dolgozom a könyvtárban. Mindig volt egy olyan mag, amely rendszeresen bejár és nemcsak a kötelező olvasmányokért. Van miből válogatni, 37 ezer kötet és 22-féle folyóirat várja a diákokat – jegyzete meg bizakodva a tanárnő. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: