keresés a weboldalon

Országos versenyre készülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos versenyre készülnek

2008 október 15 - szerda
Október 25-27-én a XI. Országos Lubik Imre Zeneiskolai Trombitaverseny helyszíne lesz a zalaegerszegi hangversenyterem. A háromévenkénti megmérettetésnek a kezdetektől fogva városunk ad otthont, mely során öt korcsoportra bontva mutathatják be kötelező és szabadon választott darabok segítségével tehetségüket a zeneiskolások. Városunkat két diák, Vörös Patrícia és Sebestyén Patrik képviseli a neves zsűri előtt, miután a szeptember végi pécsi területi selejtezőn jó rajtot vettek – tájékoztatta lapunkat Vörös István felkészítő tanár, az Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.

Sebestyén Patrik, az Ady-iskola tanulója, immár hat éve tanul trombitán játszani, a közelmúltban nyerte meg a regionális versenyt, ahol korcsoportjába tartozó 24 társát hagyta maga mögött. Pécsen 58 pontot gyűjtött, a megszerezhető 60-ból. Az idén végez az általános iskolában, eztán zenei pályát szeretne megcélozni. Patrícia (Izsák ÁMK) maximális pontszámmal jutott az országos döntőbe.

Ritkaság egyébként, hogy egy lány ilyen hangszert válasszon, de családi példaként ott van a báty, Ádám, aki már nyert országos versenyt és az édesapa, aki immár 13 éve irányítja az Ifjúsági Fúvószenekart. A verseny, melynek hivatalos megnyitója október 24-én este lesz, nyilvános, a rendezők minél több nézőt várnak. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: