keresés a weboldalon

Donga híd a föld alatt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Donga híd a föld alatt

2008 október 09 - csütörtök
Szerda reggel óta nem lehet autóval megközelíteni a Platán sor Göcseji és Arany János utca közötti szakaszát. A területen tíz napja csapadékcsatorna rekonstrukció folyik, melynek során egy üregre bukkantak a munkások. Mint azt dr. Kovács Évától, a polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetőjétől megtudtuk, 12 méter hosszú, 6 méter széles, 3 és fél méter mély donga boltozatos hidat találtak a szakemberek a jelenlegi gyalogátkelő alatt.

– A munkát azonnal leállították. A megtalált téglából kirakott híd meglehetősen jó állapotban van. Átszeli a Platán sort. Nagy valószínűséggel a valamikori szabadon vezetett Vizsla-árok hídjáról van szó. Az árkot az 50-es években temették be, a jelek szerint úgy, hogy a hídhoz nem nyúltak – ismertette a tényállást dr. Kovács Éva.

– A földalatti üreg problémát eddig nem okozott. Funkciója viszont már nincs a hídnak, így a megszűntetése mellett döntöttek a szakemberek. A műszaki megoldás megtalálásáig – biztonsági okokból – kitiltottuk az autósforgalmat az érintett szakaszról.

A munkálatok várhatóan egy hetet vesznek igénybe, az útlezárás a tervek szerint hétfőig tart. Addig is a lakosság türelmét, megértését kérik. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: