keresés a weboldalon

Ünnepség a templomkertben (videófelv.)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepség a templomkertben (videófelv.)

2008 augusztus 20 - szerda
A városi ünnepség augusztus 20-án a Jézus Szíve Plébániatemplomban ünnepi szentmisével folytatódott, majd ezt követően a templomkertben került sor az új kenyér megáldására és a kenyérszegésre.

Ünnepi beszédében Rigó Csaba városházi képviselő, a gazdasági bizottság elnöke hangsúlyozta: Szent István királyunkat hite és meggyőződése vezette, amikor alig húsz évesen hozzálátott a magyar törzsek szövetségének megerősítéséhez, a királyság megszervezéséhez.

Árpád vezér utódaként olyan örökséget kapott, melyért felelősséggel tartozott. A földi javak mellett azonban kötelességének érezte a magyar nemzet tekintetének égiek felé emelését. Népünk a kereszténység felvételével egyenjogú tagja lett az európai népek akkoriban formálódó családjának.

Ezer esztendő öröksége rendkívül gazdag hagyaték – szögezte le a szónok -, mely sok nemzedék kudarcából és diadalából épült. Mint ahogy eddig is, napjainkban is gondot kell fordítani a szellemi felemelkedésre, a lélek építésére. Ám a helyzetet manapság különösen nehezíti, hogy megannyi rossz szokást zúdít ránk az úgynevezett jóléti társadalom és a liberális média.

Az építkezéshez szükségünk van egymásra – mondta Rigó Csaba -, hogy a Szent Istvánt követő nemzedékekhez hasonlóan mi is leljük meg otthonunkat a hazában, városunkban, szűkebb közösségünkben. Hagyjunk nyomot magunk után, és egyben imádkozzunk azért, hogy olyan képviselői legyenek a magyar államnak, akik minden időben elkötelezetten és hatékonyan tudnak munkálkodni a nemzet javáért. (Zala-Lap Kft., S. P.)

Tartalom megosztása: