keresés a weboldalon

Internetes jegyvásárlás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Internetes jegyvásárlás

2008 augusztus 18 - hétfő
A zalaegerszegi állomás is bekapcsolódott a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. azon fejlesztésébe, melynek köszönhetően internetes menet- és helyjegyvásárlásra van módjuk az utasoknak. A sorban állás helyett az otthoni kényelmes fotelból biztosíthatjuk eztán akár 60 nappal előre is helyünket az utazáshoz.

A E-ticket névre keresztelt, június 16. óta, fővárosi indulással életbe lépett rendszer működését sajtótájékoztató keretében mutatták be az illetékesek. A jegykiadók telepítésének sorrendjét a megyeszékhelyek és a nagyobb forgalmú állomások jelentik. Jelenleg az ország 16 városában 18 vasútállomáson működik jegykiadó automata.

Megyénkben Zalaegerszegen, Nagykanizsán már elérhető, és a közeljövőben Keszthelyen is igénybe vehető lesz ez a szolgáltatás, melytől a forgalom élénkülését remélik a beruházók. Ennek érdekében a következő cél, a sarkalatos iskolakezdési időszakra újabb 22 jegykiadó telepítése. A folytatás majd ezek igénybevételének függvényében valósul meg.

Az már tény, hogy az elmúlt közel 50 nap alatt átlagosan napi 400 jegyet értékesítettek ily módon. A regisztrált felhasználók száma 19 ezer, az értékesített jegyek száma 23 ezerre rúg. A jegyvásárlás menete abban különbözik a korábbi telefonos vagy internetes rendeléstől, hogy a fizetés is online, bankkártyával valósul meg. Egyszeri regisztrációt követően a www.mav-start.hu oldalon keresztül lehet tájékozódni a menetrendről és a megvásárolható jegyekről.

Internetes áruházi vásárláshoz hasonlóan kosárba kerülnek a jegyek, melyeket, a fizetés visszaigazolása után kapott 10 számjegyű kóddal válthatnak ki az utasok a vasúti jegykiadónál néhány másodperc alatt. A rendszer továbbfejlesztését az azonnali számlaadás, az SMS-ben történő fizetésmód és a nemzetközi hálózatra kapcsolódás jelenti majd, tájékoztatta lapunkat Magyar Péter gazdálkodási és értékesítési koordinátor és Galambos Róbert kommunikációs munkatárs. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: