keresés a weboldalon

Költözne az állatmenhely

Zalaegerszeg címer
Hírek

Költözne az állatmenhely

2008 augusztus 14 - csütörtök
Dr. Mészárosné dr. Molnár Borbálát jól ismerik már a zalaegerszegiek. Orvosként és önkormányzati képviselőként is dolgozott már. Azt azonban kevesen tudják róla, milyen nagy állatbarát. Kicsi, fekete spániel kutyája nevében évek óta támogatja a Bogáncs Állatvédő Egyesületet, amely nemrégiben elnökének kérte fel. Szívesen mondott igent a megkeresésre, és nagy tervekkel vágott neki a nem éppen könnyű munkának.

– Mindenképpen folytatni szeretnénk az előző vezetőség által megkezdett munkát. Emellett fontos elképzelésünk, egy új menhely létrehozása Zalaegerszegen – beszél terveikről a Bogáncs Állatvédő Egyesület új elnöke. – Azért lenne ez elsősorban fontos, mert jelenleg nagyon mostoha körülmények között vannak mind az állatok, mind maga a menhely. A városlakók többsége nem is tudja, hol található, de akik tudják, azok is csak nagyon nehezen képesek megközelíteni bennünket.

Éppen ezért egy olyan helyre lenne szükségünk, ami mindenki által könnyen elérhető. Amennyiben megvalósul ez az álmunk, – reményeink szerint – nagyon sok zalaegerszegi lakosnak kirándulóhelyévé válna a menhely, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – fogalmaz dr. Mészárosné dr. Molnár Borbála.

– Bevezethetnénk az átmeneti örökbefogadás rendszerét, elvihetnék a gyerekek és a felnőttek a kutyusokat sétálni, kijárhatnának a menhelybe óvodás, iskolás csoportok. Sok család – különböző okok miatt – nem tart otthonában állatot, az ő számukra teremtenénk lehetőséget a kutyákkal, macskákkal való kapcsolattartásra.

És természetesen, amennyiben látogatott lenne a menhely, gazdát is előbb sikerülne találnunk az állatoknak. Zalaegerszeg önkormányzata támogatja az egyesület elképzelését. Tombi Lajos alpolgármesterrel tárgyaltak az új elnökség tagjai, aki helyszíneket is megjelölt az új menhely céljaira. Már csak a pénz hiányzik!

Éppen ezért arra kéri a Bogáncs Állatvédő Egyesület az állatbarát zalaegerszegieket, amennyiben módjukban áll, járuljanak hozzá az új menhely megépítéséhez. Legközelebb az AquaCity immár hagyományos jótékonysági családi napján találkozhatunk a Bogáncs vezetőivel.

Idén – egyebek mellett – az új menhely létrehozását támogatja mindenki, aki augusztus 23-án belépőjegyet vált a fürdőbe, illetve vásárol az ott sütő-főző csoportok finomságaiból. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: