keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kollégiumi férőhelyek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kollégiumi férőhelyek

2008 július 11 - péntek
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a – többször módosított- 9/2004. (III. 05.) rendelete alapján pályázatot ír ki – pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló zalaegerszegi hallgatók számára- a Szántó Kovács János Kollégiumban biztosított 10 kollégiumi férőhely elnyerésére.

A kollégiumi férőhelyek pályázat útján nyerhetőek el, a pályázatokat ZMJV Polgármesteri Hivatal Művelődési és Sport Osztályára kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának feltételei:
a) a pályázó állandó zalaegerszegi lakhellyel rendelkezzen, b) tanulmányait valamely államilag elismert pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán végezze,

c) az első diploma megszerzése érdekében főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzésben, illetve BSc/BA vagy MSc/MA képzésben vegyen részt, vagy a képzésre felvételt nyert és halasztással nem élt,

d) legyen jogosult a kollégiumi férőhely iránti kérelem benyújtására, de kérelmét helyhiány miatt elutasították.

A pályázat elbírálásának feltétele:
a) a hallgató az elbírálást megelőző félévben minimum 3,00-es számtani átlagú tanulmányi eredményt érjen el,
b) amennyiben a pályázat benyújtásának évében tanulmányait még nem kezdte meg, pályázatában a felsőoktatási intézménybe történő felvételt hitelt érdemlően bizonyítania kell. Ebben az esetben az elbírálás feltétele, hogy érettségi vizsgaeredménye elérje a 4,00-es átlagot.

A pályázat elnyerésének feltétele:
a) a pályázó szociális körülményei (jövedelmi viszonyok, testvérek száma, szülők foglalkoztatása) a kollégiumi ellátást indokolttá tegyék.

A pályázat benyújtásának határideje: 2008. augusztus 10.

A benyújtott pályázatokat Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási és Ifjúsági Bizottsága bírálja el.

A bizottság a pályázatokat augusztus 31-ig bírálja el, döntéséről határozatban értesíti a pályázókat.

A pályázathoz csatolni kell:
a) a fenti rendelet 1. számú mellékletében szereplő adatlapot, az abban meghatározott igazolásokat,
b) a tanulmányi átlag, illetőleg a felsőoktatási intézménybe történt felvétel, valamint az érettségi vizsgaeredmény igazolását.

A pályázati adatlap beszerezhető: ZMJV Polgármesteri Hivatal portáján (Kossuth u. 17-19.), illetve letölthető Zalaegerszeg város honlapjáról a www.zalaegerszeg.hu/közigazgatás/formanyomtatványok oldalról.

Bővebb felvilágosítás: ZMJV Polgármesteri Hivatal Művelődési és Sport Osztály Telefon: 502-190/213

Tartalom megosztása: