keresés a weboldalon

Balaton-átúszás – Mányoki remekelt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Balaton-átúszás – Mányoki remekelt

2008 július 06 - vasárnap
Élete legnagyobb teljesítményét hajtotta végre a zalaegerszegi Mányoki Attila, aki hosszában, megállás nélkül úszta át a Balatont. A rekordkísérlet Balatonkeneséről szombaton délután 14 óra 13 perckor kezdődött, élénk szélben, elsőfokú viharjelzés mellett. A mintegy 80 kilométeres távot 25 óra 32 perc alatt teljesítette, és ért a keszthelyi városi strandhoz. Mint fogalmazott, az éjszakai hideg nem zavarta, mert a víz megfelelően meleg volt.

A 35 éves úszó közel 20 éve vesz részt nyíltvízi versenyeken. 1993-tól rendszeresen szerepel világkupákon, többnyire 25 kilométeres vagy ennél nagyobb távokon indulva. Több nemzetközi versenyen indult Európán kívül is: Argetínában, Braziliában, Egyiptomban, Kanadában, és az USA-ban. Az eddigi leghosszabb távú versenye az argentinai Paraná-folyón zajlott 88 kilométeren, erre 1997-ben került sor.

2003-ban részt vett a világ legnehezebb versenyének tartott Atlantic City erőpróbán, ahol 39 távot tett meg az óceánban. Eredményei elismeréseként Koroni görög város díszpolgári címet adományozott a zalaegerszegi úszónak. A szervezők (a rendezvény szervezési feladatait a Zalaszám Informatika látta el) és a hosszútávúszó tudomása szerint ennyi idő alatt még senki nem úszta át egyhuzamban hosszában a Balatont. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: