keresés a weboldalon

Csúszik a csatornaépítés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csúszik a csatornaépítés

2008 július 03 - csütörtök
Több mint két hete felmarták az útburkolatot a Göcseji út egy szakaszán, az elõkészületeket azonban – lapzártánkig – nem követte a tényleges kivitelezés. Mint a város több pontján, a Göcseji úton is új szennyvízvezeték építésére kapott megbízást a Hydrocomp Kft. A társaság igazgatóját kérdeztük a késedelem okáról.

– Sajnos, nincsen szerencsénk a munkával ezen a szakaszon, több probléma is nehezíti itt a csatornaépítést – mondja elöljáróban Dormán László. – Mint azt az arra közlekedők láthatják, a Vizslaparki utcában már végeztünk a kivitelezéssel. A Platán sori kereszteződésnél állomásoznak az alvállalkozók, a tervek szerint a Spar Áruház mögött haladnánk tovább, az üzletlánc tulajdonosa azonban egyelõre nem járult hozzá az építéshez.

Sokáig gondolkodtunk azon, hogy más irányban visszük el az új vezetéket, végül azonban a kivárás mellett döntöttünk. Az áruház mögötti terület tehát egyelõre kimarad. Ami a Göcseji utat illeti! A benzinkút mellett lépünk ki a fõútra. Valóban június 12-re szervezte az alvállalkozó ide az aszfaltmaró gépet.

Tudni kell, hogy nagyon drága ez a gép, és nagyon nehéz hozzájutni. Ebben az időpontban volt szabad, így nem volt más választása a kivitelezőnek – magyarázza a fővállalkozó. – Információim szerint, a nyomvonalat folyamatosan karbantartják a munkások, a szükséges közúti jelzõtáblákat kihelyezték, így nem okoz gondot a felmart szakasz.

A kivitelezés a héten indul, tudtuk meg Dormán Lászlótól. A munkát nehezíti, hogy több mint három méter mélyre kell lehelyezni a csatornát, és a kivitelezés mindvégig a nagy forgalom közepén történik majd. A 300 méteres szakaszon augusztus 31-e a vezetéképítés befejezésének határideje. A beruházás a jobb oldali sávok aszfaltozásával zárul.

A Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója úgy látja, legalább egy hónapig eltart még, amíg megegyeznek a Spar Áruház tulajdonosával a további csatornaépítésrõl. De nehézségekbe ütközött a társaság a Coop Áruház előtt is. Ott egy telefonkábelt kell áthelyezniük, mielõtt hozzáfognának a szennyvízvezeték-építéshez. (Zala-Lap Kft., F. M.)

Tartalom megosztása: