keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyit a Kvártélyház

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyit a Kvártélyház

2008 június 17 - kedd
Öt-hétezer nézőre számítanak a Kvártélyház 2008 szervezői. A tavalyi nagy sikerű nyári színházi évad után, idén is megnyitja kapuit a levéltár belső udvara, hogy június 19. és szeptember 7-e között színházzal, tánccal és zenével várja az érdeklődőket.

Tompagábor Kornél, a Kvártélyház művészeti vezetője sajtótájékoztatón elmondta, szerkezetileg megváltozott az intézmény, hiszen az önkormányzat támogatásával létrejött a Kvártélyház Kft., mely az eddigieknél hatékonyabban és gazdaságosabban tudja a feladatokat ellátni. A Hevesi Sándor Színház pedig továbbra is aktív közreműködője és szervezője a nyári évadnak. Az előző év 15 előadásához képest a következő két hónapban 30 előadást láthatnak majd a nézők; a színházon kívül zenés-táncos produkciók is lesznek.

Az évad az Anconai szerelmesekkel kezdődik, majd a júliusban a Padlással folytatódik. Augusztusban a budapesti Thália Színház Kövek a zsebben című előadása kerül színpadra Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter fő (és mellék) szereplésével. A Kvártélyházban fellép ezen kívül a Helikon Táncegyüttes, a Hétrét, az Albatrosz Táncegyüttes, Mátyás István, a Zalai Táncegyüttes és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar.

Gyutai Csaba alpolgármester elmondta, hogy a zalaegerszegi önkormányzat azért kezdeményezte a Kvártélyház Kft. létrehozását, mert tavaly sokan dolgoztak és segítettek a belvárosi nyári színház alapításánál, ám a munka annyira összetett, hogy szükségét érezték egy szakmai háttérszervezetnek. A kft. mind a szervezési, mind pedig a technikai feladatok lebonyolítását elvégzi, és koordinálja az egész nyári évadot.

A kvártélyházi estéket a zalaegerszegi önkormányzaton és Hevesi Sándor Színházon kívül támogatja a Pannon Gsm, a vidéki előadásokat pedig a Zala Megyei Önkormányzat. Pintér László, a megyei közgyűlés alelnöke szerint fontos, hogy a színdarabok minél több kistelepülésre is eljussanak, hiszen sok faluba pénz hiányában nem, vagy csak kevéssé jut el a művészet. Tavaly hét előadás volt különböző településeken, szeretnék, ha most nyáron ez a szám növekedne. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: