keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Farmeres” múzeumi éjszaka

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Farmeres” múzeumi éjszaka

2008 június 11 - szerda
Idén is bekapcsolódik a Göcseji Múzeum az országos Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Június 21-én szombaton, este hat órától késő éjszakáig várják a látogatókat a múzeumban és azon kívül.

A Múzeum-kertben a hagyományos szövés, fonás, batikoláson kívül veterán és mai motorok bemutatójára is sor kerül. A színpadon koncerteznek a zeneiskolások, a Kelemen-testvérek, a Pertu Jazz Group, fél tizenkettőtől éjjel egy óráig, pedig rock and roll és country party lesz. A múzeum épületében meg lehet tekinteni a fa-, fém- és textilrestaurátorok munkáját, a farmer-kiállítás kapcsán az időszaki kiállítóteremben hét és nyolc óra között előadás hangzik el a témáról.

A Kisfaludi-teremben Bertha Bulcsú-Zombolyai János 1975-ben készült „A kenguru” című filmjét láthatja a közönség Gálffi László és Vándor Éva főszereplésével. Az este folyamán lehetőség lesz csoportos és egyéni tárlatlátogatásra: a Központok a Zala mentén állandó-, és az Örökéletű farmer című időszaki kiállításokat is meg lehet tekinteni.

A Göcsej Múzeum immár negyedik alkalommal rendezi meg Szent Iván napjához közel eső hétvégén a rendezvényt, mellyel nemcsak szórakoztatni kívánják a közönséget, hanem a múzeumi munkára, és a közgyűjtemény gazdag anyagára is fel szeretnék hívni a figyelmet. Az éjszakai események minden évben kötődnek valamilyen témához: most a farmer, és a hozzá kapcsolódó kulturális szimbólumok – motorok, illetve a vetítésre kerülő filmmel a „kötelesség”, „lázadás” kérdése – kerül terítékre. (Zala-lap Kft.)

Tartalom megosztása: