keresés a weboldalon

Vizsgáztak a fodrászjelöltek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vizsgáztak a fodrászjelöltek

2008 június 09 - hétfő
Június elején a Munkácsy-iskola 26 fodrászjelöltje izgulhatott, hogy tanulmányaik végeztével sikeres gyakorlati és elméleti vizsgát tegyenek. Három napon keresztül adtak számot a több év alatt elsajátított tudásról. A megmérettetés látványos része volt a nyílt gyakorlati vizsga, mely során 8 órán keresztül csattogtak az ollók, búgtak a hajszárítók, miközben a szakma alapjait jelentő frizurákat elkészítették a végzősök.

Koltai Beáta, a bírálóbizottság elnöke elmondta, a jelöltek között voltak kiemelkedően ügyesek is, de általánosan érvényes, hogy a vizsgára alaposan felkészültek a tanulók és komolyan vették a munkát. Az elkészítendő frizurák esetében az idén változás, hogy kevesebb feladattal kellett megbirkózniuk a jelölteknek, mint a korábbi években.

A frizurák többségét modelleken kreálták a diákok, a hullámkészítést pedig babafejen kellett végrehajtani, mely feladatot az idén végző évfolyam kiemelkedően jól oldotta meg, mondta Koltai Beáta, aki harmadmagával (kamara képviselője és iskolai szakoktató) értékelte a munkákat. Egyébként a diákoknak nem ez az első vizsgájuk, így rutinjuk van az alap vágások és a sikerben döntő modellválasztás terén is.

Kreativitásukat is megmutathatták az alkalmi frizura, a hajfestés és a divatfrizurák készítése esetén. Horváth József szakképzési igazgatóhelyettes hozzátette, az elméleti vizsga mellett, néhány éve a korszellemnek megfelelően számítógépes vizsgát is kell tenni a jelölteknek, felkészülve arra, ha a vendégforgalom adminisztrációját elektromos úton kell vezetni. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: