keresés a weboldalon

Elsöprő országos siker ért el az Eötvös-iskola

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elsöprő országos siker ért el az Eötvös-iskola

2008 június 09 - hétfő
Erre még nem volt példa – konstatálta az eredményt Gyurkó Gábor, az Eötvös-iskola informatika tanára. Három országos versenyen értek el első helyezést az iskola tanulói. Emellett a legeredményesebb versenyzővel és még négy, dobogós helyezésű diákkal, valamint az alkalmazói verseny hetedikes évfolyamának összes dobogós helyével büszkélkedhet az intézmény.

Nem hiába készültek tehát év eleje óta nagy szorgalommal, plusz órákban a gyerekek a versenyekre. A megmérettetés színvonalról csak annyit, hogy bár tanulmányi versenyről volt szó, a megkívánt tudás akár ECDL és OKJ – s középfokú szoftver üzemeltető vizsga letételére is elegendő lett volna, jegyezte meg Gyurkó Gábor. Az iskola egyébként ECDL központként is működik, évente 15-20 nyolcadikos szerezheti meg az egységes európai számítógép – használói bizonyítványt. Ezzel zárva az iskolában első osztálytól kezdődő, felmenő rendszerű informatikai tanulmányokat.

Eredmények: Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny (Százhalombatta) 6 oszt. 1. Tokár Dóra. Egyenletes, szinte teljesen hibátlan teljesítménnyel ő nyerte el a verseny különdíját és így egy évig az „Informatikus Diák” címet, melyet az összes évfolyam közül a legtöbb pontot elért tanuló érdemli ki. 7. oszt 1. Egyed Bálint 2. Horváth Zsófia 3. Takács Amarilla Felkészítő tanár Gyurkó Gábor.

Logo Országos Számítástechnikai Verseny (Budapest) 5 – 6. oszt. 1. Horváth Patrik (felkészítő Babati Attila) 3 – 4. oszt. 3. Horváth Kenéz (felkészítő Babatiné Simon Marianna) „Az Információ Hatalom, Hatalmas Akarok Lenni” Számítástechnikai Verseny (Berettyóújfalu) 2. Gyurkó Máté (felkészítő Horváthné Kurucz Ibolya és Gyurkó Gábor) Ez utóbbi verseny érdekessége, hogy Máté testvérei, Gábor és Eszter a 8. illetve 10. helyen végeztek, dicsőséget hozva ezzel nemcsak tanáruk, hanem egyben édesapjuk számára is. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: