keresés a weboldalon

Kopjafa a balesetben elhunytakért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kopjafa a balesetben elhunytakért

2008 június 07 - szombat
A biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása, a közlekedési szabályok ismeretének népszerűsítése volt a központi gondolata annak a közlekedésbiztonsági roadshownak, amely június 6.-án érkezett Zalaegerszegre. A motoros országjárás egyik állomásaként az „Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos, dr. Kondorosi Ferenc is részt vett a zalai megyeszékhely programján.

A motoros konvoj a Balatoni úton, majd a belvárosban felvonulva a polgármesteri hivatal épületénél álltak meg. A hivatal előtti téren a közlekedési balesetben tavaly elhunytak emlékére állítottak kopjafát. A rövid ünnepségen a közlekedésbiztonság fontosságáram, a szabályok betartására, a közlekedés veszélyeire hívta fel a figyelmet dr. Kondorosi Ferenc és dr. Gyimesi Endre polgármester. A kopjafát Bodorgós Imre káplán szentelte fel.

Ezt követően az Ady iskola előtt zebrafestés következett, majd a délutáni órákban, a sportcsarnokban izgalmas programok, játékos vetélkedők és előadások várták az iskolásokat. A nap zárásaként este a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon dr. Kondorosi Ferenc, dr. Gyimesi Endre, Kiss Csaba rendőr alezredes, az országos baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöke.

Kámán János ezredes, zalaegerszegi rendőrkapitány, valamint Donáczi Dezső, a helyi polgárőr egyesületek szövetségének elnöke megállapodást írt alá, melyben rögzítették a közbiztonság és a közlekedésbiztonság érdekében való együttműködésüket. (Zala-Lap Kft., V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: