keresés a weboldalon

Sportsiker az Övegesben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportsiker az Övegesben

2008 június 04 - szerda
Az Öveges József Általános Iskola történetének legnagyobb sportsikeréről számolt be örömmel Varró Dezső testnevelő, a focicsapat edzője. A 3-4. évfolyamos csapatuk a tagozatos városi iskolákat is maga mögött hagyva bejutott a diákolimpia országos döntőjébe. Az edző csodának titulálta, hogy egy ilyen kis iskola lett a megye legjobbja, mint mondta erre nem is mertek gondolni, a döntőbe bár izgalommal mentek, valójában vesztenivaló nélkül.

– Az iskolában minden korosztályban futballoznak a fiúk, ez a ugyanis legnépszerűbb az intézményben választható sportágak – a kötélugrás, kézilabda és kosárlabda – közül. Az idei tanévben 11 tornát nyertünk meg, ami szép teljesítmény – mondja a testnevelő a kupáktól díszes kistanáriban.

– Tagjai vagyunk az ország legnagyobb diáksportkörének, a Góliátnak, valamint a gyerekek játszanak az Andráshida FC-ben is. Így nagyon sok mérkőzésünk van egy évben. A szülők amellett, hogy örülnek a sikereknek, teljes mértékben támogatnak minket, mivel gépkocsikkal hozzák-viszik a diákokat a játékokra.

Köszönetet szeretnék mondani a ZTE edzőinek is, ugyanis az országos döntőbe jutott fiúk közül négyen a ZTE-ben is játszanak, ők a csapat meghatározó játékosai.

A június elején Fonyódligeten tartott döntőben az ország 20 csapata közül 3 győzelemmel és 3 vereséggel az Öveges-iskola csapata a 15. helyen végzett. A fiúk azonban nem pihennek sokat, a hónap közepén ugyanis Budapestre utaznak a Góliát-döntőbe.

Tartalom megosztása: