keresés a weboldalon

Mini Zsiráf Nemzetközi Fiú Kosárlabdatorna

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mini Zsiráf Nemzetközi Fiú Kosárlabdatorna

2008 május 20 - kedd
Idén második alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen a Mini Zsiráf Nemzetközi Fiú Kosárlabdatornát. Három korcsoportban küzdöttek egymással a résztvevő külföldi (Cakovec, Zadar, Oberwart, Zenica, Sarajevo, Güssing) és hazai (Sopron, Körmend, Zalakerámia ZTE KK) csapatok. A mérkőzések helyszínei a Landorhegyi és az Eötvös Általános Iskola, valamint az Ostoros Károly csarnok voltak. Ez utóbbiban került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására.

A sportprogramot a Mini Zsiráf Alapítvány valamint számos szponzor támogatta. Halász István edző, kuratóriumi elnök, a rendezvény főszervezője elégedettséggel nyugtázta a rendezvényt a résztvevők és szervezők pozitív visszajelzései alapján. Elmondta, ez egy bajnokságzáró nemzetközi torna, melyet szeretnének meghonosítani, ezért már tervezik is a jövő évi találkozót. A verseny egyben a külföldi csapatokkal való kapcsolatépítésre és ápolásra is szolgál.

Végeredmények: Junior: 1. Zalakerámia ZTE KK, 2. Güssing, 3. Cakovec Vajda. A korosztály legjobb dobója: Klepeisz Tamás (Güssing). Kadett: 1. Kengur Zenica, 2. KK „Kos” Sarajevo, 3. Zalakrámia ZTE KK. Legjobb dobó: Bödör Bence (ZTE). Serdülő: 1. KK „Kos” Sarajevo, 2. ABC Zadar, 3. Zalakerámia ZTE KK. Legjobb dobó: Tomislav Mracic.

A legjobb hazai játékos címet Gálos Balázs (junior), Fábián Ádám (kadett) és Varga Áron (serdülő) érdemelték ki. Ezenkívül minden korcsoport legjobb játékosai különdíjban részesültek, akárcsak a győztes csapatok edzői. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: