keresés a weboldalon

Játszóudvart avattak a Dózsa iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Játszóudvart avattak a Dózsa iskolában

2008 május 10 - szombat
Egyebek mellett rajz- és tűzzománc kiállítás, sport-és szórakoztató programok, versenyek és vetélkedők várták a diákokat az immár hagyományos Dózsa-napok keretében. A legnagyobb örömmel ezúttal mégis új játszóudvarukat fogadták a gyerekek, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel a város vezetői, az iskola jelenlegi és jövendőbeli tanulói, szülők, meghívott vendégek jelenlétében.

A játszótér létrehozása régi vágyuk volt az intézményben tanuló gyerekeknek. A szülők jóvoltából néhány játszóeszközt sikerült beszerezni néhány évvel ezelőtt, a komplex játszótér kialakítása azonban egészen mostanáig váratott magára.

– A 2006. évi választásokat követően kerestek meg az iskola pedagógusai, illetve az ide járó gyerekek szülei azzal a kéréssel, hogy járjak közre egy játszóudvar létrehozásában. Megpróbáltuk előteremteni ennek forrásait. 2007-ben sikerült megvásárolnunk az iskola melletti családi házat, melyet aztán lebontottunk és átadtuk az iskolának – tudtuk meg Balaicz Zoltántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől.

– Szerencsére a 2008. évi költségvetésbe sikerült beterveztetni kétmillió forintot az említett udvarrész játszótérré alakítására. A kétmillió forintot további 800 ezerrel egészítette ki az intézmény alapítványa, az oktatási és ifjúsági bizottság pedig 200 ezer forinttal támogatta a nemes célt.

A város egyik legszebb, legnagyobb és legkorszerűbb játszóudvarával dicsekedhet mostantól a Dózsa iskola, fogalmazott beszédében Makovecz Tamás, a Belvárosi Általános Iskola igazgatója. Majd azzal folytatta, hogy bizony szükség van a játszóeszközökre, hiszen – örömteli módon – nagy az érdeklődés a tagiskola iránt. A következő tanévben plusz egy első osztály indítására nyílik lehetőségük.

Az avatóünnepséget követően nagyszabású kerti party vette kezdetét az iskola udvarán. A szülők, pedagógusok jóvoltából ehetett-ihatott mindenki kedvére. (Zala-Lap Kft., F.M., Z.A.)

Tartalom megosztása: