keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Területcserével

Zalaegerszeg címer
Hírek

Területcserével

2008 május 09 - péntek
A zalaegerszegi megyei kórház környékének parkolási lehetőségeiről, az évek óta fennálló gondokról, már többször tárgyalt a város önkormányzata. Az érintett városrész sajátosságaiból adódóan a parkolási problémák megoldására egyetlen olyan megoldás kínálkozott, amely gazdasági szempontból megvalósítható, ez, pedig a Dózsa liget igénybevételével történő parkoló építése.

Erről már döntés is született, a parkoló tervezőjének a közlekedési szempontból a legmegfelelőbb és környezetkímélőbb elképzelést kellett az asztalra tennie. A közgyűlés tisztában volt azzal, hogy a park helyi védettség alá tartozik, vagyis a parkolókat úgy kell kialakítani, hogy a lehető legkisebb mértékben károsítsa a liget élővilágát. Vagyis olyan megoldást keresni, ami a parkoló területét úgy határozza meg a ligeten belül, hogy a legkisebb mértékben csökkenjen a területe. Ennek érdekében kezdett a polgármesteri hivatal, tárgyalásokat a Göcsej Palatinusz Étterem, és Panzió tulajdonosával, Pálfi Lászlóval, akivel sikerült megállapodni egy területcserében.
Miről is van szó? Mivel az étterem és a park közötti telekhatár nem párhuzamos a kialakítandó parkolók fekvésével, Pálfi László a területéből az önkormányzat tulajdonába ad egy 14 négyzetméteres háromszög-területet cserébe egy, a parkolóból lehasított, nagyságrendjében hasonló, 17 négyzetméteres területért. Ezzel a cserével a teljes parkoló körülbelül három méterrel eltolódhat déli irányba, aminek következtében a teljes park területéből mintegy 170 négyzetméterrel kevesebbet kell felhasználni az épülő parkolóhoz. Ez a területcsere azzal jár, hogy az étterem kerítését át kell építeni, ennek költségeit az önkormányzat vállalja. Az éttermet a Kosztolányi utca felől nem lehet majd megközelíteni a parkoló építés miatt, ez a bejáró megszűnik, vagyis áthelyezésre kerül a parkoló felöli oldalra. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: