keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Városimázs-toplista

Zalaegerszeg címer
Hírek

Városimázs-toplista

2008 május 08 - csütörtök
Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő kutatásában arra kereste a választ, hogy mely városoknak sikerült a legkedvezőbb képet kialakítaniuk magukról a nyilvánosságban, 2007-ben. A kutatásnak az is célja volt, hogy felhívja a figyelmet a települések imázs-kommunikációjának fontosságára. A toplistán 23 megyei jogú város, nagyváros és kisváros szerepel.

A megyei jogú városok közül dobogós helyezést ért el: Miskolc, Szeged és Debrecen. Ők a legkedvezőbb imázzsal rendelkező megyei jogú városok. Zalaegerszeg a 11. helyet szerezte meg, Nagykanizsa az utolsó a listán. Az egyes városokról hosszabb, rövidebb jellemzések jelentek meg. Zalaegerszegről a következő:
„A zalai megyeszékhely kiegyensúlyozottan jelent meg mindhárom vizsgált médiatípusban és relatíve sok megjelentést produkált. Fesztiváljai visszatérő hírek voltak a sajtóban, hírt kaptunk a hagyományosan megrendezett Egerszeg Fesztiválról és Mézfesztiválról. A város gimnáziuma többször szerepelt az ország egyik legsikeresebb gimnáziumaként. (Az összefoglalóból az derül ki, mintha a városban csak egy gimnázium működne. A szerk.) A számos pozitív megjelenés mellett ontotta a negatív híreket is, amelyek többsége a Zalabaromfi bezárásáról, munkahelyek megszűnéséről szól, mely lefelé befolyásolta a megyeszékhely toplistás helyezését.”
Dr. Gyimesi Endre polgármester szerint a helyezés nem rossz, de nem orientáló és nem meghatározó. Mint minden ilyen felmérés esetleges.
– Nem mindegy, hogy milyen szempontok alapján történik a feldolgozás, kik végzik a felmérést. Budapestről nézve Zalaegerszeg a közlekedési szempontokat nézve talán a legmesszebb van, és az információk is sok esetben félúton eldeformálódnak, mint jelen esetben. Hiszen a Zalabaromfi nem zárt be, sőt, jó példája annak, hogy egy nehéz helyzetbe hozott céget, hogyan lehet megmenteni. Nyilván a sajtóban megjelenő cikkek jó része is lehet tendenciózus, de objektív is, attól függően, hogy a médiafigyelő mely sajtóorgánumokat vesz autentikusnak. Úgy érzem Zalaegerszeg szerethető város, az itt élők nagy többsége otthon érzi magát a városban. Egyébként más felmérésekben dobogós helyezéseket is elértünk, nincs szégyenkeznivalónk. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy számos kérdésben nem szükséges a jövőt illetően javítani. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: