keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Társaság a kultúráért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Társaság a kultúráért

2008 április 21 - hétfő
A zalaegerszegi közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft., létrehozásáról. A társaságot 500 ezer forint alaptőkével hozta létre az önkormányzat, a kft., ügyvezetőjének 2009. december 31.-ig Tompa Gábort választották, akinek havi megbízási díját 50 ezer forintban állapították meg. A felügyelő bizottság tagjai: Gyutai Csaba, Horváth Gábor és Kollaricsné Soós Erika.

A nyári színházi előadások évtizedek óta népszerűek Zalaegerszegen. A közönség megszerette az alsóeredei Erdei Színpadot, melynek előadásait a Zalai Nyári Színházak Kht. bonyolította le. Az alsóerdei helyszín már évek óta nem alkalmas színházi előadások megtartására, alapos felújítás és infrstrukturális fejlesztésre lenne szükség a területen és közvetlen környezetében. 2006-ban felújításra került a Széchenyi tér 3-5 szám alatti épület (Levéltár) belső udvara, amely régebben már helyszíne volt kulturális rendezvényeknek.

Adódott a helyzet, hogy be kellene vonni a város játszási helyeinek sorába. A Zalai Nyári Színházak Kht vezetése szakmailag nem tartotta megfelelő helyszínnek a belvárosi belső udvart, ezért színházi előadásait az Egervári Várkastélyba szervezték. Zalaegerszeg azonban nem akart nyáron színház nélkül maradni, ezért az elmúlt évben már nagysikerű kulturális rendezvényeket, nyári színházi estéket szerveztek „Kvártélyházi programok” néven.

Az önkormányzat azért alapította a Kvártélyház Kft.-t mert így lehetőség van pályázatokat benyújtani a nyári színházakat támogató állami forrásokra. A cégnek főállású munkavállalója nem lesz, és a Hevesi Sándor Színház vezetése is együttműködési szándékáról biztosította az önkormányzatot és a megalakuló társaságot. (Zala-Lap Kft., V.Zs.)

Tartalom megosztása: