keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fogyasztóvédelmi felkészítést kapnak az építkezők Zalaegerszegen is

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fogyasztóvédelmi felkészítést kapnak az építkezők Zalaegerszegen is

2008 április 18 - péntek
Az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesülete (ÉFE) az építtetőkkel szemben elkövetett súlyos törvénysértések utólagos orvoslását az esetek többségében lehetetlen tartja, ezért egy átfogó prevenciós programot dolgozott ki, aminek a megvalósítása már elkezdődött.

Az intézkedések közé tartozik „A Tudatos Építkezés Alapjai” nevű fogyasztóvédelmi felkészítő szeminárium, amely a helyi önkormányzat támogatásával Zalaegerszegen is megrendezésre kerül 2008. április 25-én, 13.00-16.30-ig.
Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 101. terem
A szemináriumon való részvételt kérjük, hogy előzetesen a www.efeonline.hu honlapon illetve a 06-1- 302- 8419 telefonszámon jelezzék!

„A Tudatos Építkezés Alapjai”  nevű egynapos fogyasztóvédelmi felkészítő előadást az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesülete országszerte (megyeszékhelyeken) tartja. Az esemény megtartására Zalaegerszegen a helyi önkormányzat együttműködésével és támogatásával kerül sor 2008. április 25-én. A fogyasztóvédelmi szeminárium igyekszik felkészíteni a fogyasztókat az építkezés során várható folyamatok kompetens kezelésére, az építőipari termékek és vállalkozások körültekintőbb kiválasztására, megtanítani a fogyasztókat arra, hogy konfliktus helyzetekben milyen „szakszerű” lépéseket tegyenek jogaik hatékony érvényesítése érdekében, valamint felhívni a figyelmet a csapdahelyzetekre, és az ÉFE által kidolgozott, hatékonyan alkalmazható prevenciós eszközökre.
Ilyen eszköz például az Építkezés Mentoráció, amelynek keretében az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesülete díjmentesen biztosít jogi és építőipari tanácsadási felügyeletet az építkezés teljes ideje alatt.
„A Tudatos Építkezés Alapjai”  nevű fogyasztóvédelmi felkészítő szemináriumra jelentkezni, illetve a helyszínekkel és dátumokkal kapcsolatos további részleteket az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesületének hivatalos honlapján a www.efeonline.hu címen lehet megismerni.

Háttér:
A tudatos építtetői szemlélet hagyománya hazánkban a legkevésbé sem tekinthető kialakultnak. Ráadásul a vállalkozók piaci vetélkedésében megjelenő emberi felelőtlenség, a szakszerűtlenség és az üzleti mohóság rendkívül súlyos veszélyeket jelent a fogyasztók számára. Fontos azonban felismernünk, hogy az építkezők biztonságával kapcsolatos problémákat nem lehet megoldani kizárólag állami intézkedésekkel, vagyis az építőipar jelenlegi kaotikus állapota nem javítható a hatékonyan működő civil fogyasztóvédelmi munka nélkül.

Az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesülete nap mint nap szembesül azzal, hogy a „félresiklott” építkezések nem pusztán könnyen feldolgozható, apró kellemetlenségeket okoznak, hanem rendszerint kilátástalan helyzetet, súlyos szociális válságot idéznek elő az érintett családok életében. Az ÉFE ezért a preventív védekezés mellett kötelezte el magát. Az ÉFE Akadémiát az Egyesület azzal a céllal hozta létre, hogy az építkezőknek, ill. építkezés előtt állóknak szervezett felkészítő programokkal, egy bővebb ismeretekkel rendelkező és az érdekeit megvédeni képes, tudatos fogyasztói magatartás kialakulását elősegítse.

További információ:
Radulescu Brainel – ügyvezető elnök / 20 425-6805 / r.brainel@efeonline.hu

További részletekért kérjük, látogasson el az Építkezők Fogyasztóvédelmi Egyesületének honlapjára: www.efeonline.hu

Tartalom megosztása: