keresés a weboldalon

Épül az integrált játszótér

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül az integrált játszótér

2008 április 08 - kedd
Egyre több, színes, látványos játszóeszköz látható már az alakuló, épülő, kertvárosi integrált játszótéren, az Apáczai tér szomszédságában. A munkálatokat az elmúlt héten megtekintették a beruházásban résztvevő helyi cégek szakemberei és a kivitelező konzorcium vezetője Szabó János is, aki érdeklődésünkre elmondta: rövid időt kell már csak kibírnia a gyerekeknek és szülőknek, hogy látogassák a játszóteret. De egyelőre még munkaterületről van szó, ahol építkezés folyik.

– Szeretném felhívni a szülők figyelmét, hogy a munkaterületre nem szabad gyerekeket engedni, mert még balesetveszélyes állapotok vannak a területen. Ha valakinek bármi baja történik, sem a kivitelező, sem pedig az önkormányzat nem vállal felelősséget. Aggódunk a gyerkőcök épségéért, mert információink szerint több alkalommal is előfordult, hogy „betévedtek” a munkaterületre.

Az országban egyedülálló ez az integrált játszópark, amely az önkormányzat támogatásával, egyéves tervezői munka után rövidesen elkészül. Az igazi szenzáció az, hogy kinőve a szabványos játszótéri nagyságokat, itt lényegesen nagyobb eszközök találhatók, változatosabb, színesebb játékok várják a gyerekeket.

Észrevétlenül akadálymentesítettük, ezt a területet, tette hozzá Szabó János. Utalt arra, hogy az egészséges gyermekek mellett a fogyatékkal élők is biztonsággal jöhetnek a játszótérre. Nincsenek megkülönböztetések. Sőt, a játék lehetőségeit kihasználva szocializálódhatnak a kicsik. Barátkozhatnak, megismerhetik egymást.

A körzet képviselője, Rigó Csaba a helyszínen elmondta: nagyon örül a felfokozott érdeklődésnek, egyúttal tisztelettel kéri a szülők és gyermekek türelmét a munkák befejezésig. A körbekerített játszótéren, a mintegy 35 játékelem mellett ivóvízkút és padok várják majd a pihenni vágyókat. Szegéllyel látják el a környező járdákat, így új burkolatot kap az Apáczai ÁMK mellett található nyugat-keleti irányú, a Köztársaság utat és Nemzetőr utcát összekötő járda, valamint a Hegyalja utcáról a játszótér mellett elhaladó észak-déli járda, egészen az Apáczai ÁMK hátsó bejáratáig. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: