keresés a weboldalon

Megemlékezés Botfán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megemlékezés Botfán

2008 március 16 - vasárnap
A néhány hónapja alakult, elsősorban az egyre aktívabb helyi fiatalokat tömörítő „Összefogás Botfáért Egyesület” szervezte az 1848/49 – es forradalom és szabadságharc évfordulójának ünnepét a településrészen. Mint Gecse Péter, a szervezet elnöke elmondta, a korábbi években is főként az ifjak vállalták a márciusi nemzeti ünnepről való megemlékezést, mely mostantól szervezeti keretek között zajlik, a többi helyi civilszervezettel együttműködve.

Az ünnepi program a temetői hősi emlékműnél való tisztelgéssel kezdődött, majd az ünneplők közösen vonultak a közösségi házhoz, melynek színpada Petrovicsék házává változott.

A több jelenetes színművet a fent említett fiatal közösség tagjai adták elő, a zenei betéteket a Botfai Citerazenekar a Válicka Citerazenekar tagjaival kiegészülve együttesen szólaltatta meg. A rendezvényen nemcsak a falu lakossága és képviselőtestülete vett részt, hanem meghívott vendégek érkeztek a szomszédos Zalabesenyőből és Zalaegerszeg déli városrészéből, melyekkel egyre szorosabb szálakat kívánnak kialakítani a botfaiak.

Az ünnepi megemlékezés kávé melletti kötetlen beszélgetéssel zárult. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: