keresés a weboldalon

Történelmi verseny az Apáczai ÁMK – ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Történelmi verseny az Apáczai ÁMK – ban

2008 március 14 - péntek
„Kossuth katonája leszek” címmel, történelmi, honismereti vetélkedőt rendeztek az Apáczai ÁMK – ban. Az intézményben több mint 10 éves hagyomány március idusához közeledve összemérni a városi és városkörnyéki felső tagozatosok ismereteit az 1848/49 – es forradalom és szabadságharccal kapcsolatban.

Az intézmény népművelői állítják össze a változatos feladatsort, melyek megoldására az idén kilenc csapat (köztük négy Salomvárról) vállalkozott. A felelős népművelő, Andris Csilla elmondta, a verseny döntően a hetedik osztályos tananyagra épít, évente más – más plusz feladattal kiegészítve. Az idén a szabadságharc várai, Buda, Komárom, Arad jelentették a plusz készülni valókat, melyhez segítséget az előre megadott szakirodalom adott.

A résztvevők közötti mezőnyszakadás már az első feladat, a teszt kérdések során létrejött. Ezen lehetett szépíteni később képfelismeréssel, vaktérképen való tájékozódással, internetes kutakodással, activityvel, toborzó írással. Végül a zalavári általános iskolások kerültek ki győztesként a küzdelemből. Őket követték egy pont különbséggel a zalaegerszegi Liszt és Ady iskola csapatai, holtversenyben. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: