keresés a weboldalon

Élvezik a gyerekek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Élvezik a gyerekek

2008 március 05 - szerda
Egymásnak adják a kilincset a városi és városkörnyéki diákok, hogy megtekintsék a Göcseji Múzeumban a tatárjárásról szóló kiállítást, tájékoztatott Tóth Edit tárlatvezető. Kissé keserű szájízzel tette hozzá, a lakosság kevésbé használja ki a sokoldalú bemutató kínálta élményeket. A gyerekek körében az interaktív eszközök a legnépszerűbbek, melyek feltehetően egyre gyakoribb elemekké válnak az eljövendő kiállításokon.

Ottjártunkkor az Eötvös iskola 6. d. osztályosai tekintették meg a tárlatot történelem tanáruk, Szalayné Kámán Szilvia kíséretében. A tanárnő elmondta a kiállítás új ismeretet nem adott, inkább megerősítette az órán tanultakat. De a sok érzékszervre ható tárlat élményszerűvé, átélhetővé, és így feltehetően maradandóvá tette az ismereteket.

– Érezhették a gyerekek a tanultak súlyát. Átvitt értelemben, hogy micsoda veszélyek közepette éltek akkor a magyarok a korabeli források és ábrázolások alapján, és szó szerint is, hogy milyen nehézséget jelentett egy könnyű vagy nehéz páncélzat viselése, az íj megfeszítése. Örülünk, hogy a Zalaegerszegen látható ez a kiállítás, és örömmel vennénk, ha lenne folytatása. Mert így lehet csak igazán történelmet tanítani. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: