keresés a weboldalon

Szállodaépítés csak jövőre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szállodaépítés csak jövőre

2008 február 21 - csütörtök
n Minden terv a rendelkezésre áll, a termálfürdő további létesítményeinek munkálatai viszont előreláthatólag 2009-re esnek – válaszolt kérdésünkre Mateisz Roland, a Thermalplus Kft. kommunikációs vezetője, akitől az eddig elmaradt termálsétány-beruházás körülményeiről és a leendő szálloda paramétereiről érdeklődtünk.

– Az igazság az, hogy állami támogatás híján mindenképpen nyernünk kell valamely pályázaton, hogy megkezdhessük a szálloda és a termálsétány megépítését, hiszen önerőből ekkora beruházás nem megvalósítható – folytatta. – Annyi azonban bizonyos, hogy a hamarosan induló szállodaépítkezéssel együtt, egy ütemben fogjuk felépíteni a termálsétányt is.
A tervek szerint a három szinten elhelyezkedő 150 szállodai szoba némelyike különböző elrendezésű lesz. A cél az, hogy legyen különleges a létesítmény – hasonlóan a fürdőhöz, melyről egyre jobbak a visszajelzések -, hogy építészeti értékeinél és komfortfokozatánál fogva minél jobb benyomást keltsen az idelátogatókban. A szállodai szobák más-más színűek lesznek, és szobánként egymástól eltérő berendezési tárgyakat szerelnek fel. Ez a program része annak a szegedi egyetemmel közösen végzett stresszmegelőző programnak, melyet a fürdő már megnyitása óta alkalmaz. A szálloda a program kapcsán azokat a cégeket veszi célba, amelyek figyelmet kívánnak fordítani a munkahelyi stressznek kitett dolgozóikra.

A szállodában a szobákon kívül egy háromszáz fős konferenciatermet, valamint külön éttermet is terveznek kialakítani. A már korábban említett termálsétány pedig mintegy száz méter hosszon kínál kikapcsolódási lehetőséget. Ugyanitt kialakításra vár egy 600 négyzetméteres, kétszintes szaunavilág, amely infraszaunákkal, gőzkabinokkal, sóbarlanggal, maszszázstermekkel, pihenőterasszal és vízágyakkal próbálja feledhetetlenné tenni az egerszegi kikapcsolódást. „A cél az, hogy a vendégeiknek innen ki se kelljen mozdulniuk” – mondják, ami érthető, hiszen minden ilyen kategóriájú szálláshellyel szemben alapelvárás, hogy minden kényelmet megadjon.

A négycsillagos szálloda megépítésével egy időben a termálfürdő gyermekmedencéi mellett kapna helyet egy 25 méteres úszómedence, amely egyelőre szezonális nyitva tartással működne. Újabb élménymedence építését nem tervezik, a fürdő mostani kihasználtsága ugyanis elegendő kapacitást kínál a tervezett szállodai igényeknek.

– A fürdőt önmagában nem éri meg üzemeltetni, a szállodától várjuk a bevételeket – utalt Mateisz Roland arra, hogy Termálplusz Kft. számára is fontos az egy-másfél évig tartó beruházás minél előbbi befejezése. A szálloda várhatóan plusz negyven ember foglalkoztatásáról gondoskodna. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: