keresés a weboldalon

Mesés vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mesés vetélkedő

2008 február 15 - péntek
„Tündérjárta mesetájon” címmel háromfordulós levelezős játékot hirdetett a József Attila Városi Könyvtár elsősorban a városi általános iskolák 3-4. osztályos tanulóinak. A nevező 26 csapat közül egy kivételével mindegyik végigküzdötte magát a feladatokon, ezzel számos mai magyar meseíró műveinek elolvasásával és feldolgozásával lett gazdagabb. Az írásbeli fordulók után a legtöbb pontszámot összegyűjtő nyolc csapat vett részt a döntőben, a Pais (három csapat), a Landorhegyi (kettő csapat) az Izsák, az Eötvös és a gellénházi dr. Papp Simon Általános Iskolákat képviselve.

Lelkes hozzáállásról számolt be Jagasicsné Bogatin Mária gyerekkönyvtáros, a vetélkedő egyik főfelelőse. Mint elmondta a sok résztvevő miatt nagyobb volt a kölcsönzési igény, mint a rendelkezésre álló kötet, de olvasótermi hozzáférés biztosításával, illetve az adott mesék fénymásolásával orvosolták ezt a problémát. A fő célt, a mese és az olvasás középpontba helyezését sikerült elérni, kiegészítve azt könyvtárhasználati ismeretekkel.

A döntő feladatsora már nem igényelt külön felkészülést, a korábban olvasottakra és egy kis kreativitásra volt inkább szükség. Többek között egérrágta címek kiegészítése, mesebefejezés írás, mozaikkirakó, mesejelenet előadás hozta meg a végső felállást az október óta tartó szellemi vetélkedésben. Az első három helyezett csapat könyvjutalomban részesült. Így a legtöbb pontot gyűjtő „Háromfejű Sárkány” csapat az Izsák ÁMK negyedik osztályosai, a gellénházi negyedikesek, az „Egérkék” csapat és az Eötvös iskola 3.b-s.lánykái, akik „Boszikák” néven versenyeztek.

A sikerre való tekintettel, ősszel folytatása lesz az irodalmi versenynek, nagy valószínűséggel Wass Albert meséinek felfedezésével. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: