keresés a weboldalon

Sikeresen pályáztak a kölcseysek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeresen pályáztak a kölcseysek

2008 január 03 - csütörtök
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város a közelmúltban pályázatot írt ki a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények számára a környezeti nevelés támogatására. Három kategóriában (3-7 évesek, 7-14 évesek, 14-18 évesek) lehetett nevezni az életkornak megfelelő szintű feladatokat teljesítésével, melyek a természeti értékek megóvását, ezen irányú érzékenységet segítik elő.

A legtöbb pályamunkát (12) a Kölcsey gimnázium diákjai nyújtották be és a III. kategória legjobbjai is ők lettek. Dolgozatukban és a mellékelt képes anyagot tartalmazó DVD-n Zalaegerszeg fáit igyekeztek bemutatni. Tanulmányukban ismertetik a fák környezeti hasznát, a város jelenlegi faállományát, a helyi védelem alatt álló és a különleges értéket képviselő fákat, valamint ezek létét veszélyeztető tényezőket. A diákok a helyszíni szemlék alapján megállapították, hogy a fák és környeztük elhanyagoltak, különösen igaz ez a belvárosi parkok esetében.

 

Hozzáfűzték, az élővilág védelme minden ember egyéni felelőssége is, a lehetőségekhez képeset mindenkinek ügyelnie kell erre. Saját korosztályuk számára a szelektív hulladékgyűjtést, a szemetelés mellőzését és gyalogosan vagy kerékpáron történő iskolába járást gondolják megvalósítható napi feladatnak. A lapunkat tájékoztató felkészítő tanárok egyike, Pozsik Lajos megjegyezte, a pályázat hozama, hogy bár a résztvevő diákok valamennyien érdeklődnek az élővilág iránt figyelmüket most ezen belül környezetvédelmi kérdésekre fókuszálták. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: