keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elismerésekről is döntöttek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerésekről is döntöttek

2007 december 29 - szombat
Zárt ülésen döntött a város képviselőtestülete a Zalaegerszeg Innovációs Díja és a Kultúra Mecénása Díj odaítéléséről. Mint dr. Gyimesi Endre polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján elmondta, az innovációs díjra négy jelölés érkezett, közülük a Mould-Tech Mérnöki Iroda Kft., és a Zalaszám Informatikai Kft., veheti át az elismerést a január 4.-én megrendezésre kerülő újévi városi fogadáson. A Kultúra Mecénása Díjat a Flextronics International Kft. kapta.

A polgármester beszámolt arról is, hogy elfogadták valamennyi önkormányzati cég előzetes üzleti tervét, és valamennyi vállalkozásnál szigorította a közgyűlés a gazdasági feltételeket. A cégvezetők csak többlet teljesítmény esetén kaphatnak prémiumot. Tehát, ha a cég csak az üzleti tervben szerepelt bevételt és mérleg szerinti eredményt ér el, ezért nem jár plusz jövedelem. Ugyancsak prémiumfeltétel, hogy a költségtakarékosság érdekében együttműködjenek a városi tulajdonban lévő társaságok. Közülük a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. üzleti tervéről egyébként zárt ülésen tárgyaltak a képviselők.

Dr. Gyimesi Endre szerint azért, mert az északi ipari park esetleges betelepítése érdekében olyan adatok és információk hangzottak el, melyeket nem célszerű nyilvánosságra hozni a város üzleti érdekei miatt. Mint már beszámoltuk róla, Zalaegerszeg versenyben van három (fél évvel ezelőtt hat) várossal (köztük egy szlovéniaival is) egy nagyberuházás megszerzéséért, melynek az északi ipari park adna otthont.

A kanadai multinacionális cég várhatóan január közepén dönt, hogy melyik helyszínt választja, és hol kíván letelepedni, beruházását megindítani. A polgármester elmondta, mindent megtettek annak érdekében, hogy jók legyenek a város esélyei a versenyben.

Tombi Lajos alpolgármester többek között a város első háromnegyedévi költségvetéséről, a jövőt meghatározó pályázatok benyújtásáról szólt, míg dr. Kovács Gábor jegyző a helyi iparűzési adó új rendeletéről adott tájékoztatást. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: