keresés a weboldalon

Sikeres évzárás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres évzárás

2007 december 29 - szombat
Sikeres évet tudhat maga mögött a Landorhegyi iskola, tájékoztatta lapunkat Mátai Ferenc igazgató. Az 1980-tól testnevelés tagozatot is működtető intézmény az idei tanévtől egy sikeres pályázatnak köszönhetően sportosztállyal bővült. A szigorú kiírás (feltételrendszer, szakember ellátottság, elért eredmények) miatt a városból csak a Landorhegyi iskola indulhatott a Nemzeti Utánpótlás Intézet által meghirdetett pályázaton. A feltételek megléte alapján országosan is extra kategóriába tartozik az intézmény tornacsarnokkal, tornateremmel, úszómedencével, zárt, műfüves, kivilágított futballpályáival.

– A sportiskolát a törvény külön kategóriába sorolja. Más a szemlélet, a gyerekek napirendje a sportoláshoz igazodik. Sok sportággal megismerkednek a diákok, mert 6-8 éves korban még nem lehet eldönteni, hogy kinek mi az erőssége. Iskolai oktatás keretében, forgószínpadszerűen változtatva tapasztalhatják meg a gyerekek az egyes sportágakat (futball, atlétika, tenisz, úszás, kosárlabda, fitness), így majd a számukra legmegfelelőbben tudják kiválasztani.

A testnevelés tagozatos struktúra ezt nem tette lehetővé, ahogy azt sem, hogy a tehetséges gyerekek versenyprogramjához, edzőtáborozásához kellően toleráns legyen az iskola. Felmenő rendszerben működik a sportiskola, az idén elsőben és ötödikben indítottunk osztályokat. A városi sportegyesületekkel partnerkapcsolatot alakítottunk ki, ez mindkét fél közös érdeke. Profi edzők oktatnak nálunk és remélhetőleg jelentős szerepünk lesz a különböző sportágak utánpótlás nevelésében. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: